I stället för begravning så gör människor det här efter döden. Det som bilderna visar förändrar allt du vet om din kropp.

Vi har en del valmöjligheter kring vad som ska hända med oss efter vi är döda.
De vanligaste är kremering och vanlig begravning.
En och annan väljer att få sin aska spridd över sin favoritplats.
Men det var tidigare det. Nu har ett schweiziskt företag kommit på ett långt mycket mer glamoröst sätt tillbringa livet efter döden.

.ad-container-normal {display: none;} .ad-container-narrow {display: block;} @media all and (min-width:800px) { .ad-container-normal {display: block;} .ad-container-narrow {display: none;} }

Gilla gärna Newsner för att ta del av fler artiklar.

Nämligen som en polerad och slipad diamant.

diamant1

Nämligen som en polerad och slipad diamant. Den blå färgen kommer från grundämnet bor som finns i askan. Företaget Algordanza erbjuder tjänsten, som gör att människor kan behålla sina kära som en diamant i ett smycke eller spara som den är.

diamant3

Det går till så att man utvinner kolet ur det som är kvar efter kremeringen. Människor kroppen består av 18 % kol, ungefär 2 % av detta är kvar efter kremeringen. Kolet hettas upp för att omvandlas till grafit, samma ämen som finns i pennor.
Det pressas sedan samman, för att på mekanisk väg förvandla det till en diamant.

diamant4

Grafiten hettas upp till 1 500 grader och utsätts för ett enormt tryck. Det färdiga resultat varierar i färg från vit till mörkblå.

diamant5

Diamanten beskärs och slipas. Den placeras sedan på exempelvis en ring.

diamant6

Det är inte billigt att förvandla någons aska till en ring. Runt 30 000 kronor kostar processen. Jag är övertygad om att det här kan betyda mycket för människor att det finns den här möjligheten. Personligen vet jag inte om det är något för mig. Vad tycker du? Skulle du vilja bära någon du älskar som ett smycke efter att de har gått bort?