Starka reaktioner mot Postnord – efter prishöjningen: ”Stackars alla äldre”

Postnords prishöjning på porto har väckt starka reaktioner hos allmänheten. Att det efter nyår blir dyrare att skicka brev via Postnord upprör flera av Newsners läsare. 

“Stackars alla äldre som fortsatt vill skicka brev/kort & post. Aldrig till någon fördel för våra pensionärer”, lyder en av de nästan 500 kommentarerna som kommit in i samband med nyheten. 

Under tisdagsmorgonen gick Postnord ut med att de kommer att höja kostnaden för porto. Ett beslut som baserats på ett inkomstbortfall som företaget vill kompensera. 

Foto: TT

Företaget har tidigare gått ut med att deras brevvolymer minskat.

Postnords skuld: 667 miljoner

I september i år rapporterade Dagens Nyheter att EU-kommissionen krävt att Postnord ska betala tillbaka 667 miljoner kronor som de fick i aktieägartillskott av den svenska och danska staten år 2017. 

”Kapitaltillskottet från Danmark och Sverige till Postnord gav bolaget orättvisa ekonomiska fördelar över dess konkurrenter, som inte var förenliga med statligt stöd”, skrev kommissionen i ett pressmeddelande då.

Under tisdagen gick Postnord ut med att att priset för porto kommer att höjas till 13 kronor. 

Ska kompensera bortfall

”Höjningen görs för att kompensera för det intäktsbortfall som uppstår när brevvolymerna fortsätter att minska till följd av digitaliseringen i samhället”, skriver Postnord i ett pressmeddelande.

Foto: TT

Beskedet möttes av en hel del negativa reaktioner bland Newsner läsare. 

“Ja varför skall inte de höja när allt utom pensionerna höjs. Det ironiska är väl att det är mest de äldre, dvs pensionärerna som skickar brev och kort… förutom en del företag som skickar räkningar i pappersform”, skrev en.

“Ni har redan kompenserat genom att dra ner till varannandagsutdelning!!!

”Ska man bli straffad?”

Samtidigt minskar ni återigen på personalen. Om ni hade skött reklamen hade ni ju haft den inkomsten att räkna med”, skrev en annan. 

“Helt sjukt, ska man bli STRAFFAD för att inte så många skickar, så ska de som gör/behöver straffas för det… Posten har väl redan ett bra rykte så är väl lika bars att fortsätta skita ner det då”, skriver en tredje. 

Andra kommentarer som florerar är “skamligt” och “bedrövligt”, men även om majoriteten är kritiska så finns det några som försvarar beslutet. 

“Så mycket prat från människor som inte har en aning om hur det ens fungerar tyvärr.

Vi är många på postnord som gör ett bra jobb.

Sitta här och gnälla över ett frimärke”.

Vad tycker du om beslutet? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet på Facebook.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required