Stefan Löfvens ord – efter Adam Alsings bortgång

Statsminister Stefan Löfven (S) beklagar Adam Alsings bortgång.

Det uttrycker han på en presskonferens under torsdagseftermiddagen.

– För allmänheten blev han nu ett ansikte för de människor som går bort, jag vill naturligtvis beklaga Adam Alsings bortgång och uttrycka min delaktighet till hans familj. Liksom med många andra som dessvärre avlidit, säger statsministern.

Det var när Aftonbladets utsände bad Stefan Löfven om ett uttalande med anledning av Adam Alsings bortgång, som statsministern tog till orda.

– För allmänheten blev han nu ett ansikte för de människor som går bort, jag vill naturligtvis beklaga Adam Alsings bortgång och uttrycka min delaktighet till hans familj. Liksom med många andra som dessvärre avlidit, säger statsminister Stefan Löfven på en pressträff.

Den folkkära radio- och tv-profilen Adam Alsing avled efter att ha insjuknat i covid-19. Han blev bara 51 år.

LÄS MER: Sonen Sebastians första ord efter Adam Alsings bortgång: ”Min älskade pappa, så stolt jag är över dig”

Statsministern poängterade vikten av att följa myndigheternas rekommendationer – att alla invånare har ett ansvar för att minska smittspridningen.

– Men det är just det här som är så viktigt att se. Vi måste alla hjälpas åt för att förhindra smittspridning, för att förhindra fler människor ska svårt sjuka, behöva lida eller till och med dö i den här sjukdomen.

Löfven tror att Alsings bortgång har gett svenska folket ett ansikte på sjukdomen.

– För allmänheten blir det kanske nu ännu mer påtagligt vad det här handlar en människor när det drabbar en person som många har en relation till, via medier, tv och radio. Det understryker vikten av att vi alla gör vad vi kan.

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Vi tänker på alla anhöriga och drabbade.

Vila i frid, Adam.