Stefan Löfvens uppmaning till svenska folket i jul: Ring de som sitter ensamma

Inga nya förmaningar.

I stället valde statsminister Stefan Löfven (S) att tacka svenska folket för uppoffringarna under coronaåret 2020.

Samtidigt uppmanade han alla att kontakta de som kommer sitta ensamma i jul.

– Ring, sträck ut en hand, sa Löfven i sitt jultal.

Stefan Löfven höll jultal från statsministerns officiella residens Sagerska huset i Stockholm på söndagen.

I stället för att återigen betona allvaret i de nya restriktionerna som presenterades i förra veckan, valde Löfven den här gången att tacka svenska folket för de uppoffringar som många fått göra under året.

– Vi har alla förbannat det här året men vi har samtidigt varit en del av lösningen. Under det här året har jag bett er göra ert bästa för att stoppa smittspridningen. Nu vill jag istället tacka för i år och önska er en riktigt god jul, säger statsminister Löfven.

I talet fokuserade annars statsministern på ensamhet inför julen under detta coronaår 2020, då många kommer att fira julen på ett annorlunda sätt.

– Oavsett hur du brukar fira jul så kommer det nog att bli annorlunda, men en sak är detsamma. Julens budskap och påminnelsen om kärlek, gemenskap och solidaritet. Det budskapet är extra viktigt i år, säger Stefan Löfven (S) i sitt jultal.

I skenet av detta talade Löfven särskilt till de som kommer att sitta ensamma under julhelgen – och skickade en uppmaning till svenska folket.

– Ensamhet kan vara ett kvävande mörker, men kanske finns det någon person du kan öppna dig för. Jag kan tyvärr inte ringa alla som möter julen ensamma men jag lovar att ringa några. Jag önskar att fler gör det. Ring, sträck ut en hand, sa Löfven.

Här kan man se talet i sin helhet:

Om några dagar är det julafton. En efterlängtad dag, en ljus högtid i slutet av ett mörkt år.Oavsett hur du brukar…

Posted by Stefan Löfven on Sunday, December 20, 2020

Vad tycker du om statsministerns tal? Skriv gärna en kommentar.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);