Steffo Törnquist stora sorg efter vännen Adam Alsing: ”Jag har en svart kostym i själen”

På onsdagskvällen kom beskedet att tv-profilen och programledaren Adam Alsing dött i sviterna av coronaviruset.

Han blev 51 år gammal.

Nu strömmar kärlekshyllningarna in till honom och en av Adams vänner, Tv4-profilen Steffo Törnquist sörjer sin vän djupt.

Adam Alsing har varit ett välkänt ansikte i tv-rutan under många år, men också en välbekant röst för många radiolyssnare.

Men under onsdagskvällen meddelade hans familj att han dött i sviterna av coronaviruset – 51 år gammal.

I ett uttalande skickat via Discovery Networks säger familjen:

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot Covid-19 avled Adam under onsdagen.

Familj och anhöriga vill tacka den fantastiska personalen som gav Adam vård under hans vistelse på Södersjukhuset i Stockholm. Vi vill också vädja om respekt av vårt privatliv under denna tid av sorg och stillhet.”

Adam Alsing
STOCKHOLM 20130304 Adam Alsing var bland annat programledare för tv-programmet ”Kändishoppet” på TV3 Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX Kod: 10060

Steffo Törnquist om sorgen efter vännen

Nu strömmar kärlekshyllningarna in till folkkära programledaren, och en av de som sörjer en kär vän och kollega är Tv4-profilen Steffo Törnquist.

– Adam var en mycket skicklig journalist med nyhetsnäsa. Han har gjort mycket lekprogram, men jag tycker han i stället skulle ha gått in mer på nyhetsbranschen där han varit alldeles lysande, säger han till Expressen.

Steffo Törnquist fortsätter:

– Jag kommer att minnas Adam för hans humor och allmänbildning. Vi tränade ihop i många år och har jagat ihop, jag har känt honom i 30 år så min lilla värld kommer att bli förändrad.

Iklädd svart kostym för att hedra Adam Alsing

Under torsdagens Nyhetsmorgon har dessutom Steffo på sig en svart kostym för att hedra sin älskade vän.

– Det duger inte att ha något annat när Adam inte finns mer. Jag har en svart kostym i själen.

Vila i frid Adam, du är så saknad av oss alla.