Stevie Wonder: ”Att rösta på Trump är som att be mig köra bil”

I natt avgörs USA:s framtid. I natt blir Hillary Clinton eller Donald Trump landets president. Enligt mätningarna är det fortfarande jämt lopp, och utgången är osäker. Men om man ska tro musiklegendaren Stevie Wonder är det en självklarhet att Hillary borde vinna.

Han menar nämligen att rösta på Trump är som att be honom köra bil. Nu roar hans citat hela nätet.

Det är i en intervju med Philly.com som den blinde musiklegendaren Stevie Wonder uttrycker sitt stöd för Hillary Clinton – och samtidigt gör liknelsen om en blind chaufför.

– Hur mycket du än tycker om mig och tycker jag är rolig och allt det där – om du var i en nödsituation och snabbt var tvungen att åka till sjukhus: Skulle du vilja att jag körde din bil? frågade han en reporter i en intervju med Philly.com.

När reportern svarat ”nej” på hans fråga pratar om erfarenhet av att styra ett land. Någonting som Hillary Clinton har 30 års erfarenhet av.

– Exakt, för jag är ingen erfaren förare, eller hur? Jag tror att Hillary är en person med erfarenhet av att styra ett land, hon har ägnat 30 år åt det. Dessutom uppfostrade hennes föräldrar henne till att visa respekt och kärlek gentemot alla människor. Det är personen jag vill ska leda det är landet.

Vem som blir president kan vara klart som tidigast vid 05.00-tiden på onsdagen, svensk tid.

Dela gärna om du tycker att Stevie Wonder har helt rätt.