Stigs klockrena lösning för att stoppa fartsyndarna hyllas av tusentals.

Stig var riktigt trött på att bilisterna på vägen utanför hans hus inte respekterade hastighetsbegränsningen. Varje dag dundrade trafiken förbi i alldeles för hög fart, och han var rädd att hans barn skulle bli påkörda av fartsyndarna. Till slut bestämde han sig för att ta saken i egna händer.

Stig Thorbjørn Rognli Dahlhaug bor i Norge tillsammans med sin fru och två barn på 6 och 2 år. På vägen utanför hans hus är hastighetsbegränsningen 60 km/h, men många bilar kör förbi i över 80km/h.

Invånarna längs vägen har varit i kontakt med det lokala poliskontoret och förklarat situationen, men trots det har polisen aldrig några fartkontroller vid vägen.

– Jag var alltså tvungen att själv vidta åtgärder och gjorde min egen polis, berättar Stig för norska TV2.

I torsdags förra veckan började bygget. Stig satte ihop en kikare, ett par gummistövlar och en väst – och vips hade han en egen polis sittandes vid vägen.

Bildkälla

stig

Det hela gav resultat direkt och bilarna körde mycket långsammare förbi huset.

Stig har fått mestadels positiv respons, men en del förbipasserande har blivit arga. Häromdagen kom den riktiga polisen på besök, förmodligen efter att en bilist gjort en anmälan. Men Stigs polis fick vara kvar eftersom den inte utgör någon trafikfara.

Tusentals människor har nu delat nyheten om Stigs polisbygge i sociala medier. Så vem vet, kanske dyker det upp fler hembyggda fartpoliser längs med vägarna snart?

Men det bästa vore ju förstås om vi alla såg till att hålla hastighetsbegränsningarna!

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.