Stina Wollters heroiska insats – räddade Michael från att drunkna: ”Han får inte dö”

Det var i söndags som Michael höll på att drunkna vid Särstabadet i Knivsta. Flera personer grep in för att rädda Michaels liv, däribland konstnären och Instagramprofilen Stina Wollter, vilket P4 Uppsala var först med att berätta.

Stina Wollter berättar för Sveriges radio hur hon är på Särstabadet i Knivsta och plötsligt ser hur en person viftar kraftigt med armarna ute i vattnet. Bredvid de viftande armarna ropar en annan person på hjälp.

Stina Wollter tvekade inte en sekund utan kastade sig i vattnet för att komma till undsättning.

– När jag är framme vid platsen så har den viftande personen sjunkit, den är inte där längre. Så jag börjar dyka, och i Särstabadet är det ingen sikt. När man öppnar ögonen under vattnet så ser man ingenting. Så jag famlar i mörkret efter en kropp, säger hon.

Ett tag trodde Stina att det var kört. Hon kunde varken se eller känna Michael som hamnat under vattenytan.

Foto: Leif R Jansson / TT/ Instgram

Men sedan kände hon någonting på botten.

– Jag känner alltså hans hand mot min fot. Han är under mig, alltså typ på botten. Jag känner en liten rörelse. Och den känslan, den går inte att förklara. Jag har faktiskt inga ord för den känslan, säger Stina Wollter till P4.

Stine berättar hur hon pressar ut all luft och låter sig sjunka ner till Michael. Hon har bestämt sig, den här människan ska upp från botten.

– Fan, jag ska ha upp honom. Han får inte dö, säger hon till P4 Uppsala.

Kroppen är stel

Stina lyckas få upp Michaels kropp till ytan och möts utav andra personer som tar över.

Michaels kropp är stel och hans läppar är blå. Stina tror att Michael är död.

Men plötsligt börjar han röra sig och tar några andetag. Stina berättar hur hon sitter bredvid honom, att de inte pratar samma språk. Men Michael vänder sig mot Stina och ler. Sedan kramas dem.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required