Stjärnkockens fina gest – bjöd äldreboendet på lyxmat med trerätters: ”Svävar på moln”

Under torsdagen var stjärnkocken Ulf Wagner på besök på flera av Göteborgs äldreboenden för att bjuda på lyxlunch, rapporterar Expressen.

Ulf Wagner var den första i Göteborg att få en stjärna i Guide Michelin och har blivit korad till Sveriges bäste sommelier.

I över ett decennium drev han anrika krogen Sjömagasinet där han jobbade tillsammans med Leif Mannerström. Han har också synts till i tv-rutan då han bjudit Stjärnorna på slottet på mat.

2021 var planen att han skulle lämna krögarlivet och syssla med annat. Men i stället öppnade han den nya krogen ”Wagners” i Kungsportshuset.

Foto: Facebook/ TT

Men under torsdagen lade han restaurangköket och åkte i stället ut till Tre Stiftelsers äldreboenden i Göteborg för att bjuda på lyxlunch. En trerättersmeny som heter duga.

– Jag har precis lämnat äldreboendet i Björkekärr. Det var väldigt trevligt. Jag har varit ute och prata med de gamla, och så klart serverat en trerättersmeny. Så nu svävar jag på moln, säger Ulf Wagner till Expressen när de pratar med honom under torsdagen.

Dagen till ära var det fisk på menyn. Både till förrätt och varmrätt. Och till efterrätt fick de äldre smaka på kokade plommon med vanilj och mörk choklad.

Och enligt Ulf Wagner var menyn en höjdare. Flera ska ha sagt att de aldrig ätit något godare.

”Ser glädjen hos de äldre”

Att bli bjuden på lyxlunch av stjärnkockar är ingenting nytt för Tre Stiftelser. En gång om året bjuds stjärnkockar in att laga maten. Tidigare har de gästats av storheter som Håkan Törnström och Leif Mannerström.

Ulf Wagner har bjudits in två gånger.

– Det är så fantastiskt roligt, säger han till tidningen och fortsätter: 

– Jag märkte när min mamma var på äldreboende, hur viktigt det var med maten och att samlas till det. Sen är det kanske många som inte äter så mycket. Men man ser ändå glädjen hos de äldre att prata med någon. 

Vilket fantastiskt initiativ. Det här lär verkligen sätta guldkant på vardagen. Tycker du att fler borde ta efter?

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required