Stockholmaren Yvonnes krav – vill porta barn från badplatser: ”De gallskriker”

Badplatser där endast vuxna får hålla till.

Det är förslaget från medborgaren Yvonne, som nu vill att barn ska portas från vissa stränder.

– Det är inget roligt att hela tiden vara på sin vakt, säger hon till TV4.

Sommaren närmar sig med stormsteg och vi vet alla vad det betyder. Ju varmare det blir, desto mer fullproppade blir stränderna med sol- och badsugna gäster.

Kvinnor som män, unga som gamla, familjer som kompisgäng – på sommaren samlas alla möjliga konstellationer för ett dopp i det blå, en lugn stund med en bok i brassestolen eller lek med fotboll och volleyboll på stranden.

Men en som har tröttnat och eftersöker mer lugn och ro, är stockholmaren Yvonne.

Hon har nämligen lämnat in ett förslag till lokalpolitikerna i stadsdelen Bromma, om att införa vissa barnfria badstränder.

barn, bad, badplats
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix / TT

Yvonne vill införa barnfria stränder

Anledningen till förslaget, är att Yvonne tycker att stökiga barn stör henne när hon vill bada.

– Det springer omkring barn och gallskriker. De kastar bollar, springer runt runt runt och sparkar upp sand. Det är inget roligt att hela tiden vara på sin vakt och ducka för flygande bollar eller så där. Då blir man lite trött på det, säger Yvonne till TV4.

Yvonnes förslag är därför att barn ska portas från vissa specifika badplatser.

Hon menar att det kanske inte heller behöver vara på hela badplatserna, utan att man kan dela av stränderna och ha barn på ena sidan och vuxna som vill vara ifred på den andra sidan.

badplats
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Våldsam debatt om förslaget

Enligt TV4 har förslaget väckt våldsam debatt på sociala medier, där många ställer sig emot förslaget om barnfria stränder.

Katarina Luhr (MP), miljö- och klimatborgarråd i Stockholm, är inte heller helt säker på att ett förbud mot barn på vissa badplatser är rätt väg att gå.

– Jag vet faktiskt inte om det är tillåtet. Det här är ett helt nytt medborgarförslag som har kommit in och kommer beredas inom staden. Men rent generellt så tycker vi inom staden att stränderna ska vara tillgängliga för så många som möjligt och inte färre än i dag, säger Katarina Luhr till TV4.

Vad tycker du om det här? Vore det en bra idé att införa vissa barnfria stränder?

Lämna gärna en kommentar – och dela vidare för att säga din åsikt!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required