Stockholmarnas vilda festnatt trots pandemin: ”Alltså vi som är vaccinerade får ju göra lite vad vi vill”

Under onsdagskvällen var det sista chansen till fest innan de nya restriktionerna införs i Sverige.

Då var trycket på klubbarna lika högt som på juldagen eller nyårsafton, rapporterar Aftonbladet.

Tidigare i veckan meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att smittspridningen i Sverige ökar och på vården likaså.

Därför valde man att införa nya restriktioner som börjar gälla idag, den 23 respektive den 24 december.

Bland annat blir det ett maxtak på 50 deltagare i lokaler för privata sammankomster. Allmänna sammankomster för 20 till 500 deltagare tillåts enbart ha sittande publik.

Foto: Shutterstock/ Kenzo Tribouillard , TT

Arrangemang med fler än 500 deltagare kräver vaccinationsbevis och avstånd med max åtta personer per sällskap. Och vid tillställningar med fler än 20 personer tillåts bara sittande gäster, vilket ställer till det den här tiden på året då det har bokats in allt från hemvändarfester till nyårspartyn.

Sista chansen till fest

Under onsdagskvällen var det alltså sista chansen att släppa loss i fest och dans innan de nya restriktionerna började gälla.

Enligt Oliver Arricale Eskilsson, nattklubbschef och grundare av Prestige Nattklubb, var det högt tryck på klubbarna. Och då både hemvändarfester och nyårsfester ställts in ser folk till att festa ordentligt en sista gång.

– Det blir som nyårsafton och juldagen på samma gång, säger han till Aftonbladet och tillägger:

– Vi har över 1 000 personer på listan.

Och på plats ute i nattklubbskön är frustrationen på daglig. 

– De enda som är på IVA just nu det är ju dem som är ovaccinerade, så problemet är de som är ovaccinerade. Alltså vi som är vaccinerade får ju göra lite vad vi vill, säger 19-årige Ario från nattklubbskön till Aftonbladet.

”Kom igen nu Maggan”

Flera av ungdomarna tycker det är tråkigt att restriktionerna införs, samtidigt säger flera av dem att de förstår att det behövs.

Ario menar däremot att man borde strunta i de som är ovaccinerade och införa vaccinpass så att de som är vaccinerade kan leva som vanligt.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna.

Exit mobile version