Stökiga raggare orsakar kaos i trafiken: “Står och pissar i dikena”.

Varje år på påskafton samlas värmländska raggare i Kil, två mil utanför Karlstad, för att åka i karavan till norska Kongsvinger. I år hade 150 personer samlats för färden, som brukar ta en hel dag – trots att sträckan inte är längre än ett tiotal mil. Nu bekräftar polisen uppgifter om att stökiga raggare blockerat vägen så att framkomligheten på riksväg 61 är begränsad.

– Det är raggare som står och pissar i dikena och de har parkerat härs och tvärs över vägen. Vi har varit tvungna att stoppa vid tre platser på vägen för att till slut kunna köra förbi, säger en uppgiftslämnare till Värmlands Folkblad.

Uppgifterna bekräftas av polisen som ändå menar att läget är under kontroll. Polisen är på plats för att se till att inte trafikläget förvärras.
– De är med och ser till att trafiken flyter på i möjligaste mån, med tanke på att det är så många bilar som ska stanna efter vägen. Vi är med och försöker underlätta så att det inte blir några trafikstockningar, säger vakthavande befäl Bjarne Andersson till tidningen.

Polisen beräknar att karavanen och den tillhörande festen kommer att pågå under eftermiddagen och kvällen.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.