Stora isblock kastades från bro – flera chaufförer fick sina bussrutor krossade: ”Livsfarligt”

Flera busschuafförer i Strängnäs har fått sina bussrutor krossade. Det efter att någon eller några kastade ned isblock från gångbro, något Strengnäs Tidning rapporterat om.

Nu ryter Bergkvara buss ifrån.

Runt årsskiftet byttes alla bussar ut i Strängnäs men glädjen över de nya bussarna som rullade på vägarna blev inte långvarig.

Foto: Shutterstock

I onsdags, den 12 januari, fick flera bussar sina rutor krossade.

– Någon eller några stod på en gångbro över Södertäljevägen i Strängnäs och kastade ned stora isblock som träffade några av våra bussar, säger Simon Sandberg, kommunikationsansvarig på Bergkvara buss till Newsner.

Inga personskador

Två av bussarna fick rutorna krossade och tre andra bussar träffades av isblocken på taket.

– Det var inga personskador tack och lov. Men det hade kunnat gå betydligt värre ur den aspekten.

Simon Sandberg, kommunikationsansvarig på Bergkvara buss. Foto: Bergkvara buss

Enligt Simon är det stora skador på bussarna, skador som nu behöver repareras.

– Det är ju lite tråkigt, att vi måste lämna in de här nya bussarna för reparation av en sådan anledning och ersätta de här nya bussarna med gamla bussar, säger Simon Sandberg till Newsner.

”Livsfarlig händelse”

Samtidigt är han glad över att det inte blev värre.

– Det är ju en livsfarlig händelse och förare och resenärer blev såklart väldigt chockade. Men som sagt, det hade kunnat gå så mycket värre.

Händelserna är polisanmälda och Simon hoppas att något liknande inte sker igen.

– Vem eller vilka det nu är som gör det här och i vilket syfte, så vill jag bara understryka att det är livsfarligt. Jag hoppas att ingen blir utsatt för det här igen.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);