Stort coronautbrott bland personal i Sälen – tvingas ställa in skidskolor och stänga restauranger

Stort utbrott av coronavirus bland de anställda i Sälenfjällen. Nu tvingas Skistar ställa in både skidskolor och stänga restauranger, rapporterar SVT Dalarna.

Smittspridningen ökar och Folkhälsomyndigheten bedömer att smittan fortsätter uppåt de närmaste veckorna.

Och från och med den 12 januari gäller nya restriktioner. Inga stora middagar eller fester, inställda cuper och stängt på krogen redan klockan 23.

Precis som på andra håll har fjällen drabbats av ett stort coronautbrott bland personalen. Och då många anställda delar boenden har de lett till att många tvingas till karantän, just nu uppåt hundra personer.

Foto: Gustaf Månsson. SvD, TT/ Foto: Henrik Holmberg / TT

Smittan har lett till personalbrist och nu tvingas Skistar stänga flera butiker, caféer, receptioner och restauranger.

”Aldrig varit med om liknande”

Anders Nilsson är VD för Lindvallens restauranger och sitter dessutom med i styrelsen för Visita och för Destination Sälenfjällen. Anders är även med i Restauranggruppen i Sälen som representerar flera restaurangföretag i området.

– Jag har aldrig varit med om ett liknande personalpussel så som det varit de senaste dagarna. Någonsin, säger Anders Nilsson till SVT Nyheter Dalarna.

Men det är inte bara det runt om skidbackarna som drabbats. Även skidåkningen påverkas av smittspridningen.

Bland annat har flera skidlektioner fått ställa in.

– De som drabbas av inställda lektioner får naturligtvis pengarna tillbaka och vi hoppas att de ändå har en bra upplevelse i våra skidområden, säger Tomas Berg.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required