STORT GRATTIS: Dennis vinner Robinson 2021 – det ska han och stora kärleken göra med vinstpengarna

Efter en minst sagt hårresande Robinsonfinal mellan Joanna Swica, Annki Nilsson och Dennis Johansson stod det till slut klart att Dennis är årets vinnare av Robinson 2021. 

Under den svåra hinderbanans sista moment var det Skellefteåbon som först fick eld på sin fackla och åkte hem som segrare. Nu ska han och stora kärleken Ida njuta av vinstpengarna.  

Robinson 2021 var den första omgång någonsin som ägt rum i Sverige. Till skillnad från de sedvanliga tropiska stränderna fick årets deltagare slå läger på svenska stränder i Haparanda, i en betydligt lägre medeltemperatur.  

De som överlevde både tävlingar och öråd under nio hårda veckor var Annki Johansson, Joanna Swica, Dennis Johansson, Olivia Baldwin, Ludvig Andersson, Andreas Alseryd och Annica Lundgren Frisk. Men efter den tionde veckan fullmatad med hårda tävlingar var det till sist bara tre finalister kvar.  

– Man var verkligen mellan hopp och förtvivlan, säger vinnaren Dennis Johansson till Aftonbladet

”Tänkte att det var helt kört”

Finalen bestod av en lång och krävande hinderbana där alla finalisters färdigheter sattes på prov.  

Dennis tog snabbt ledningen och visade ett starkt övertag. Detta tappade han dock snabbt när de kom fram till momentet som innebar att få ihop ett pussel. 

– Efter pusslet tänkte jag att det var helt kört, att nu kommer jag aldrig ta igen. Men det gick ganska bra för mig med elden sen, säger 32-åringen. 

Efter pusslet hamnade Dennis efter både Joanna Swica, 32, och Annki Johansson, 55. Han trodde då att det var kört.  

Foto: TV4

Samtliga finalister hade alla ledningen någon gång under hinderbanan, vilket gjorde finalen till en riktig rysare.  

Friade direkt han kom hem

Det blev dock Dennis som tände Robinsonfacklan först, och tog emot de förra deltagarnas jubel. Därefter åkte han hem och friade till sin sambo Ida, som nu är gravid.  

– Jag vet inte varför jag har väntat så länge med att göra det, hon är hela mitt liv, sa Dennis i programmet.  

Det ska Dennis göra med vinstpengarna

Tanken var att vinspengarna skulle gå till bröllopet och bröllopsresan, men på grund av rådande restriktioner får det vänta. 

– Men med tanke på att varken coronarestriktionerna lättade och framför allt så blev hon ju gravid nu, så hon inte får på sig bröllopsklänningen, har vi behövt ställa in bröllopet tills vidare. Vi får se vad det blir nu, det lär gå åt en del pengar till barnet och den typen av grejer, säger Dennis till Aftonbladet

Efter fräcka fusket i "Robinson" – nu berättar Anders Öfvergård om känslorna efter beskedetVad tycker ni om detta? Var det rätt att deltagarna diskades?

Posted by Newsner on Thursday, May 6, 2021

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required