Stort grattis: Filip Johansson vinner Robinson 2022 – det ska han göra för vinstpengarna

Efter en hårresande final på plankan var det 32-årige Filip Johansson från Mariannelund som gjorde bäst ifrån sig och därmed kammade hem segern i ”Robinson” 2022.

Det här ska han göra för vinstpengarna.

Årets säsong har inneburit mer drama än vanligtvis. Inte nog med att det har varit paktande och matbrist, säsongen har även kantats av sjukdomar så som coronavirus.

Men en som stått stadig säsongen igenom är 32-årige Filip Johansson från Mariannelund. Och när allt skulle avgöras i Plankan fick Jessica Jonasson se sig besegrad.

– Det kändes sinnessjukt, säger han till Aftonbladet.

Filip har beskrivit sig själv som en vagabond och levt ett liv på resande fot. Ett drömliv enligt många, men efter Robinson har Filip nu börjat längta efter någonting helt annat.

– Jag tror nog att ”Robinson” har hjälpt mig att acceptera livet lite bättre. Jag behöver kanske inte flyga kors och tvärs över jorden för att uppleva spännande saker. Det finns mycket här i Norden och jag har börjat uppskatta att resa i Skandinavien mer. Därför är jag ganska nöjd över att flytta till Lappland och hamna i de skogarna. Jag vill till Norrland, jag tror det är där jag vill leva och bo – att bli gammal där helt enkelt, säger han till Aftonbladet.

Det ska Filip göra för vinstpengarna

Vad han ska göra för den halva miljonen han vann i Robinsonfinalen har han inte riktigt bestämt ännu. Men för Expressen, som också pratat med finalisten, berättar han att han drömmer om att starta ett eget företag där han kan utbilda barn och ungdomar inom äventyr.

– Troligen kommer jag dra mig lite längre norrut och skaffa mig en någon form av gård i skogen. Drömmen är att jobba på somrarna med lägerskolor och så. Tanken är att pengarna ska gå till ett hus och något lägerskolformat på somrarna och att kunna fortsätta jobba som äventyrsguide på vintrarna.

Men helt klart är det inte, och hur det blir lämnar han åt framtiden att utvisa.

Det han vet bestämt är däremot att sommaren ska spenderas tillsammans med vänner och familj.

– Med facit i hand nu är jag på ett väldigt positiv plan i livet nu – med statyetten i handen.

Filip Johanssons tack till tittarna

I sociala medier tackar han nu för stödet under säsongen.

”Robinson 2022 🏝
Tack som tusan för allt ert stöd ❤!! Det har varit många som skrivit till mig. Jag vill passa på innan dagen börjar att tacka er alla som varit där under resan och som grattade mig på Robinsdagen. Er kärlek betyder massor. Nu hoppas jag bara på att statyetten överlever den här unga damen”, skriver han i ett inlägg på Instagram

Stort grattis till vinsten Filip!