Strandhälls ilska – mot Ebba Busch festnatt på stan: ”Oseriöst och häpnadsväckande”

Annika Strandhäll (S) riktar idag stark kritik mot Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch i ett inlägg på Facebook. Anledningen är den vilda 30-årsfest i Stockholm som Busch deltog i för drygt två veckor sedan. När det kommit till offentligheten att Busch livvakter kört hem berusade influencern Margaux Dietz, reagerade Strandhäll starkt. 

– Här har vi en partiledare för ett riksdagsparti som aspirerar på regeringsmakten som ansluter till en blöt festkväll och sedan drar ned på stan med en massa folk för fortsatt festande, skriver Annika Strandhäll på Facebook

Det hela uppdagades när influencern Margaux Dietz berättade om sin vilda 30-årsfest i podcasten ”Margaux & Theo”, som hon driver med sin bror. 

 – Theo sa: ”Den enda som inte riktigt har hunnit komma är Ebba Busch, men hon kommer hem till dig nu”. Och jag bara: ”Jaja, då kan hon och jag chilla lite”. Men hon var ju så övertaggad, hon hade ju jobbat hela dagen. Hon har ett riktigt jobb, säger Margaux Dietz i podcasten. 

Foto: Christine Olsson/TT

Fick skjuts hem av SÄPO

Efter att Ebba Busch anslutit sig till 30-årsfirandet ska sällskapet ha gått till en restaurang i Stockholm, där de fortsatte festnatten. 

Margaux berättar att de beställt in 300 shots på eftermiddagen samma dag, innan Busch anslöt sig. Detta gjorde att hon varit “blurry” innan kvällen, som hon själv beskrev det. 

När influencern tyckte att det räckte för kvällen fick hon skjuts hem av Ebba Busch livvakter från SÄPO, vilket hon och Theo pratar om i podcasten. 

– Jag känner ändå så här att ”wow, I’m on top of the world”. Jag bara: ”Har ni haft det kul, killar?” Lite småberusad. ”Gud vad ni har snackat hela middagen”. Nej, men… det var jättekul, säger hon i podcasten.

”BUSCH BORDE FÖRKLARA SIG”

Efter att avsnittet sänts har flera medier rapporterat om den vilda festkvällen, och Busch inblandning får stark kritik av Annika Strandhäll (S). Såhär skriver Strandhäll:

“EBBA BUSCH BORDE FÖRKLARA SIG!
Detta måste bara kommenteras. Tänk om detta varit Stefan Löfven eller för den delen Kristersson.

Vi befinner oss just nu mitt i en pandemi som kräver massa människors liv. Som ledande politiker har vi ett ansvar att försöka föregå med gott exempel. Inte minst i ett läge då vi kräver stora uppoffringar av resten av befolkningen.

Här har vi en partiledare för ett riksdagsparti som aspirerar på regeringsmakten som ansluter till en blöt festkväll och sedan drar ned på stan med en massa folk för fortsatt festande”, skriver Strandhäll på sin Facebook. 

Foto: TT

Enligt Expressen ska Kristdemokraternas presschef Per Gumundson ha försvarat handlingen på följande vis:

“I det här fallet har en vän åkt med Ebba. Ebba har varit med på en privat middag på restaurang med sju andra vänner och följt alla rekommendationer”, skriver Kristdemokraternas presschef Per Gudmundson i ett sms.

”Skattebetalarnas pengar”

Strandhäll kritiserar inte bara agerandet ur coronasynpunkt, hon menar också att det är fel att använda SÄPO som skjuts. 

“Som avrundning används sedan SÄPO vars uppdrag i detta fall är att skydda hotade politiker och den centrala statsledningen på skattebetalarnas bekostnad som partiledarens egen Uber-tjänst för att skjutsa hem en berusad vännina.

Det är faktiskt både oseriöst och helt häpnadsväckande. Ebba Busch borde rimligen få förklara sig för svenska folket”. 

Uppdatering: Enligt Aftonbladet ska delarna ur podcasten vara bortklippta nu. 

EBBA BUSCH BORDE FÖRKLARA SIG!Detta måste bara kommenteras. Tänk om detta varit Stefan Löfven eller för den delen…

Posted by Annika Strandhäll on Tuesday, October 6, 2020
#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);