Studentens egengjorda reklam ignorerades av sportjätten – nu hyllas den av miljontals

När 26-årige filmstudenten Eugen Merher skickade in sin egengjorda reklamfilm till Adidas blev han både nekad och ignorerad. Om det var ett bra eller dåligt drag av Adidas lämnas osagt, men videon har nu fått över åtta miljoner visningar på YouTube, och den hyllas världen över. 

26-årige Eugen Merher, student vid Filmakademie Baden-Württemberg, har tagit internet med storm med sin egenproducerade Adidasreklam. Företaget har dock inte nappat på videon, som nu sprids som en löpeld på nätet. 

Videon som Eugen kallar ”Break Free”, handlar om en åldrande marathonlöpare som numera bor på ålderdomshem och sörjer förlorade dagar. Någonstans inom mannen finns hoppet om att löpa igen, men personalen på hemmet tillåter det inte och gömmer därför hans löparskor. 

Med stöd och hjälp från de andra boende på hemmet lyckas mannen bryta sig loss och springa ut i det fria, ett ögonblick laddat med känslor.

Enligt Independent har Eugen och hans medarbetare skickat filmen till Adidas och försökt att komma i kontakt med deras kommunikationsavdelning, men utan resultat. Videon lyckas dock hålla sig vid liv ändå, då den setts över åtta miljoner gånger på YouTube.