Studie bevisar: Kvinnor kör bil bättre än män.

Kvinnor kör för fort oftare än män, enligt en studie från Storbritannien. Men! De kör också säkrare och orsakar färre olyckor.

Män och kvinnors färdigheter bakom ratten har varit en het potatis genom åren. Men nu menar företaget In-car Cleverness att man hittat bevis för att kvinnor faktiskt kör bättre än män. De kartlade beteendet hos 10 000 brittiska förare genom att logga hyrbilar med hjälp av en ”svart låda”. Deras undersökningen visade att i stort sett samtliga förare överskrider hastighetsbegränsningarna. Och de värsta fartsyndarna är: Kvinnorna. Att en kvinna kör för fort är enligt företaget 17,5 procent högre än att en man gör det.

Det betyder dock inte att kvinnor är mer vårdslösa. I alla fall inte om man tittar på i vilken utsträckning man skadade bilarna. Risken för att en man skadar bilen var fem gånger större, visar datan. 84 procent av bilarna som lämnades in med någon form av skada lämnades in av en man.

Studien visade för övrigt – ett ganska väntat – samband mellan skador på bilen och hög hastighet, hastiga inbromsningar och snabba accelerationer.

Publicerad av Newsner vetenskap, gilla gärna