Sunes jul gjorde dundersuccé för 24 år sedan. Nu kan den populära julkalendern komma tillbaka.

Sune, Håkan, Anna, pappa Rudolf och mamma Karin gick rakt genom tv-rutan och in i våra hjärtan julen 1991. Det har gått 24 jular sedan dess – men jag håller fortfarande Sunes jul som min favoritjulkalender. Men nu, äntligen, kommer ett glädjebesked för mig och alla andra som älskar Sunes jul: vi kan snart få se familjen Andersson i en julkalender igen.

Det är nämligen så att en uppföljare till den populära julkalendern kan vara på gång. Det berättar den ena manusförfattaren, Anders Jacobsson, för Expressen.

– Det har jag haft en tanke om, en Sune 2.0. Det vore jättekul att se hur skillnaden ser ut mellan 2000-talets jular och 90-talets. För meningen då när vi gjorde ”Sunes jul” var att göra den tidstypisk, säger Anders Jacobsson till Expressen.

Bildkälla: Youtube

rudolfvisning

sune3

Ett manus till uppföljaren påbörjades för ett par år sedan, men det blev inte mer än så just då. Idéer finns alltså redan – och dessutom har manusförfattarna Anders Jacobsson och Sören Olsson kontakt med SVT.

– Vi har blivit tillfrågade. Man är ju lite nyfiken, jag själv är nyfiken på hur vi skulle kunna gestalta ”Sunes jul”, 2016, 2017 eller 2018, säger Anders Jacobsson till Expressen.

Jag tycker att det vore helt fantastiskt om en uppföljare till Sunes jul skulle gå som julkalender – gärna då också med ett par av originalskådespelarna. Gilla gärna om du håller med.