Super-Sarahs nya medaljsuccé: ”Kunde inte vara gladare”

Det är en distans hon inte ens tycker om särskilt mycket.

Men Sarah Sjöström visade återigen att ingenting är omöjligt – och under natten mot onsdagen säkrade hon sin andra OS-medalj när det blev såväl silver som personbästa och svenskt rekord på 200 meter frisim.

Natten mot måndagen svensk tid kammade Sarah Sjöström hem sin första OS-medalj någonsin när hon krossade allt motstånd och vann guld på 100 meter fjärilsim.

Nu har den svenska simdrottningen slagit till igen. På 200 meter frisim, en distans som Sarah Sjöström har betraktat som en av sina absolut tuffaste, visade hon på nytt sin otroliga styrka genom att bjuda regerande världsmästaren Katie Ledecky på en dramatisk duell ända in i det sista under natten mot onsdagen.

Amerikanskan var visserligen för stark och tog guldet – men med tiden 1.54,08 lyckades Sjöström inte bara vinna OS-silver utan också sätta personbästa och nytt svenskt rekord.

– Det har varit mycket hatkärlek för den distansen och det är alltid väldigt tufft mentalt, så jag kan inte vara mer än nöjd. Jag slog svenskt rekord och gjorde mitt livs lopp i en OS-final. Jag ”race:ade” mot världens tuffaste frisimmare och vann silver – det känns verkligen som ett guld för mig i dag, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Till slut fattades det 35 hundradelar till guldmedaljen. 

– Jag trodde inte att jag skulle vara så nära, men jag hade inte mer att ge sista 50. Jag hade tur att jag hade Katies våg att simma på. För jag stod helt stilla. Men jag slog nytt personligt rekord i en olympisk final, så jag kunde inte vara gladare, säger Sarah Sjöström till Expressen.

Gilla gärna för att gratulera Sarah Sjöström till sin nya OS-medalj!

Bildkälla utvald bild: Bildbyrån