Svanpappan sköts till döds – nu har mamman jagats iväg från sina ägg

.

Svanpappan i Malmö sköts ihjäl i förra veckan. 

Det väckte starka reaktioner. 

Nu kommer nya och tråkiga besked – svanmamman har jagats iväg från sitt bo, och nu ser det ut som att ungarna inte kommer att klara sig, rapporterar TV4.

Enligt Sydsvenskan sköts svanpappan av kommunens skyddsjägare i förra veckan då den uppträtt aggressivt mot kanoter och båtar i kanalen som kommit nära boet utanför polishuset i centrala Malmö.

Det har fått många människor att rasa och rikta kritik mot kommunen.

Efteråt kunde folk se hur svanmamman ensam ruvade på sitt bo. Men nu kommer tråkiga besked från Malmö.

Hon har nämligen jagats iväg från boet av ett annat svanpar, uppger TV4.

MALMÖ 2019-04-08. Skjuten svan väcker känslor. Den ensamma svanhonan ruvar i boet i kanalen utanför polishuset i centrala Malmö på måndagskvällen. Enligt Sydsvenskan.se sköts hanen i knölsvansparet av kommunens skyddsjägare på söndagskvällen efter att den varit aggressiv kanoter och båtar i kanalen. Foto: Johan Nilsson / TT

På måndagen hade den ensamma honan tvingats lämna äggen och boet i kanalen, och nu ser det mörkt ut för de små liven i äggen.

Historien om den skjutna svanhanen har rört upp känslorna och vid boet har blommor, ljus och minneslappar placerats, uppger TT.

MALMÖ 2019-04-15 Den ensamma svanhonan hade på måndagen lämnat äggen och boet i kanalen utanför polishuset i centrala Malmö. Hanen i knölsvansparet sköts av kommunens skyddsjägare för en vecka sedan efter att den varit aggressiv kanoter och båtar i kanalen. Den ensamma honan har sedan dess vaktat sina ägg. Historien om den skjutna svanhanen har rört upp känslorna och vid boet har blommor, ljus och minneslappar placerats. Foto: Johan Nilsson / TT

Här kan man se tv-inslag från platsen, där människor lagt blommor och annat för att hedra minnet av svanen.

[arve url=”https://tv4play.se/iframe/video/11979919″ /]

Så oerhört tråkigt det här är!