Svårt cancersjuke bonden ser att någon skördat hans enorma åker – rörs till tårar när han får veta sanningen

Det är lätt att ta för givet sådant som vi dagligen är kapabla till att göra. Inte förrän vi skadar oss eller drabbas av sjukdom inser vi hur mycket vi förlorat, och saknar det vi kunde göra förr.

Bonden Carl Bates, från Illinois, trodde att han värld skulle rasa samman när han drabbades av cancer. Förutom det faktum att han fruktade för att livet skulle ta slut, så kunde han inte längre sköta sin gård, som var hans försörjning.

När Carl var som mest nedgången blev det omöjligt för honom att skörda sina 450 hektar tunnland, det var då han märkte att någon redan gjort det.

Foto: Skärmdump från CBS News

När Carl var sängliggande på grund av cancern så bestämde sig hans familj för att vädja till andra om hjälp med gården.

Familjen vädjade om hjälp

Förutom att gå till grannarna och knacka på så skrev de ett inlägg på Facebook, där de frågade om några med erfarenhet av att skörda kunde ställa upp. Då hade de ingen aning om hur stor respons de skulle få.

Mer än 40 personer från trakten slöt upp och lokala affärer ställde upp och donerade mat och dryck till arbetarna. På bara en dag lyckades de skörda all mark, ett arbete som normalt skulle ha tagit minst en vecka.

”Visar verkligen hur många fina och osjälviska människor…”

”Det gör oss så stolta över att komma härifrån. Det här visar verkligen hur många fina och osjälviska människor som fortfarande finns i det här landet”, skriver Carls kusin Jason till Huffington Post i ett e-mail.

Han fortsätter:

”Det var väldigt speciellt när Carl kom för att träffa alla. Men det mest speciella var hela dagen som helhet. Att vara tillsammans och göra arbetet med andra människor”, skriver Jason.

Här kan du se inslaget när frivilliga sluter upp, för att hjälpa en cancersjuk bonde.

Det är sånt här som ger en hopp om mänskligheten. Hade man själv blivit sjuk och inte kapabel att göra saker så hade man önskat att det fanns såna här människor i ens närhet. Dela gärna för att hylla dem, och inspirera andra.