Foto: TT/TV4

Sven-Bertil Taube sjuk – ställer in Så mycket bättre

.

Sven-Bertil Taube är sjuk.

Nu tvingas artisten ställa in konserter – och sin medverkan i TV4-programmet ”Så mycket bättre”, skriver Aftonbladet

Den folkkära artisten och skådespelaren, som är bosatt i London sedan många år, skulle ha varit med och spelat in ”Så mycket bättres” jubileumssäsong.

Men nu måste den 84-årige vissångaren och estradören från Stockholm bryta.

Anledningen är sjukskrivning.

– Sven-Bertil har fått en virusinfektion med feber och hosta och är för tillfället sjukskriven, uppger Gröna Lunds informationschef Annika Troselius för Aftonbladet.

Läkarna ska ha avrått Taube från att flyga, och därför kommer han inte att vara med när kommande säsongs ”Så mycket bättre” spelas in på Gotland i sommar.

– Det är jättetråkigt att Sven-Bertil inte kunde komma ner till Gotland och inspelningarna av Så mycket bättre. Artisterna såg också verkligen fram emot att få träffa honom. Nu hoppas vi självklart att Sven-Bertil frisknar till snabbt och snart är på benen igen, säger Martin Nygren, exekutiv producent för Så mycket bättre, till TV4.

Sven-Bertil Taube ställer in Så mycket bättre i TV4

Sven-Bertil, son till Evert Taube, var inbokad till nöjesfältet i Stockholm 28 juni i sommar, men får nu kasta in handduken, liksom i Så mycket bättre, uppger Aftonbladet.

När artisten gästade ”Nyhetsmorgon” i TV4 hösten 2017 berättade han om hur han ser på livet och åldrandet.

– Man får lite perspektiv på sina egna dumheter när man blir gammal. Saker och minnen dyker upp och man tänker att så där borde jag väl inte ha gjort eller sagt. Det är både glada och besvärande minnen som dyker upp och blir verkliga på ett närgånget sätt, sade Sven-Bertil då i Nyhetsmorgon.

Sven-Bertil Taube om fruns stora betydelse i livet

Han berättade då att han fortsatte att jobba på i vanlig takt.

– Det finns ingen anledning att hänga läpp bara för att man blir gammal. Det finns ju inget annat val, man får ju göra det bästa av den situation man befinner sig i. Både hjärta och hörsel och syn blir sämre. Men samtidigt tänker jag att jag har ju inte så lång tid kvar. Om jag ser dåligt ska jag ju inte göra det särskilt länge. Det mesta av min framtid är ju bakom mig så att säga, säger han i ”Nyhetsmorgon”.

Sven-Bertil har också i tidigare intervjuer ofta talat om sin fru Mikaelas stora betydelse för honom – och passat på och hyllat henne!

Sven-Bertil med sin fru Mikaela på Grönan 2015. Foto: Jonas Ekströmer / TT

– Min fru Mikaela får passa upp på mig nästan hela tiden. Utan henne skulle jag inte klara vardagen. Det är synd om Mikaela, som får dra ett så tungt lass, säger Taube till Året runt.

Nu skickar vi alla våra styrkekramar till Sven-Bertil och hoppas på god bättring!