Svensk skolbuss med 30 elever i olycka – kört av vägen och landat på sidan

En skolbuss körde under torsdagen av vägen och landade på sidan.

Såväl elever som busschauffören ska ha klarat sig bra efter omständigheterna, skriver Hallandsposten.

Det var under torsdagsförmiddagen som den otäcka händelsen inträffade.

En grupp mellanstadieelever, med omkring 25-30 barn, ska då ha varit på väg från en lektion i Hyltebruk till sin skola i Landeryd.

Men när barnen färdades i bussen ska olyckan plötsligt ha varit framme. Enligt Hallandspostens uppgifter ska busschauffören ha väjt undan för en älg, varpå bussen kraschat i diket.

– Det är en skolbuss som kört av vägen och ligger på sidan, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten, till Hallandsposten.

skolbuss, olycka
Genrebild. Foto: TT

”Chockade och ledsna”

Efter bussolyckan skickades flera räddningsfordon till platsen, där en evakuering inleddes.

– Man har tydligen krossat en ruta till bussen för att få ut alla barn. De ska vara chockade och ledsna, säger Christer Fuxborg, presstalesperson för polisen.

Såväl passagerare som busschaufför ska enligt polis och räddningstjänst ha klarat sig bra efter omständigheterna. Ingen ska ha kommit till skada och vårdnadshavare har kontaktats.

Samtidigt konstaterar personal inom räddningstjänsten att det hade kunnat sluta betydligt värre. Men som tur var, använde eleverna sina bälten i skolbussen.

– Alla hade bälte på sig, hade någon inte haft det hade de varit skadade även om bussen bara landade på sidan. Det är väldigt viktigt att använda bälte även i buss, säger Stefan Rane på räddningstjänsten.