Svenska Elin hyllas internationellt för sin bild av nyfött tvillingpar – unika fotografiet slutade topp 10 i VM

Elin Stahres unika bild ”Du och jag, brorsan” tog världen med storm. Nu har hon tävlat i VM och kammat hem en sjundeplats.

 I fjol vann Elin Stahre SM i fotografi – och i veckan kammade hon hem en topplacering i foto-VM.

Bilden som Elin tävlat med har tagit världen med storm.

– Det är två tvillingpojkar från Huskvarna och jag har försökt återspegla bandet mellan tvillingpar. Jag tänker att de säkert ligger så där i magen och de vill ligga med varandra även utanför, sade hon till Newsner då.

Men bilden var inte familjens favorit.

– Det lite roliga med det här är ju att familjen aldrig valde den här bilden på visningen. Och nu är den sjunde bästa bilden i världen, berättar Elin för Newsner.

Slutade topp 10 i VM

Ja, för det blev faktiskt en sjundeplats till Elin i VM.

– Det var jättenervöst. De gick igenom alla kategorier och började från tiondeplats och gick uppåt. Det var många nervösa sekunder, berättar Elin.

Hon skriver själv om känslorna efter tvälingen på Instagram.

”I måndags var äntligen finalen i world photograpic cup och det var några nervösa minuter innan min bild dök upp i rankingen. Även om det inte blev någon pallplats så var det ändå bara sex bilder som faktiskt placerade sig högre. En 7e plats i VM kan jag leva på länge!”

VM hölls i Rom men Elin var inte på plats. I stället följde hon livesändningen hemma i tv-soffan.

– Nour, tvillingarnas mamma, och jag höll kontakten hela tiden. De är såklart jättestolta över bilden på deras barn som har blivit så stor internationellt och var lika nervösa som jag, säger Elin.

Elin berättar för Newsner att hon har fått mersmak för att tävla och har planer på att ställa upp igen.

– Jag har verkligen fått mersmak och det här har ju visat att allt slit har lönat sig. Det är trots allt bara sex bilder i världen som var bättre,  säger hon.

Blir jurymedlem

Men det dröjer ett litet tag innan vi ser hennes namn i startfältet igen. För innan dess ska hon ställa upp som jurymedlem.

– Jag har fått förfrågan om att vara med och döma SM-finalen. Så det är jag och fyra andra, jag är den enda svensken. Det känns också superkul såklart, att jag anses som tillräckligt kvalificerad för att döma nu.

Stort grattis säger vi till Elin och önskar henne all lycka till i framtiden.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required