Svenska företaget vill hjälpa dig snusa mindre med snusdosa som låser sig.

Jag har snusat i perioder i flera år av mitt liv och många gånger har jag känt att jag nog borde skära ner lite på snusintaget. Men det är inte alltid så lätt när dosan alltid finns där i fickan, redo att förse mig med en ny portion. Men nu kan räddningen vara här i form av en ny smart uppfinning från ett svenskt företag.

Företaget Pouchguard står bakom den nya snusdosan som snart kan komma att finnas tillgänglig på marknaden. De har nu tagit fram en prototyp av dosan som låser sig själv för att hindra dig från att ta en ny prilla innan en viss tid passerat.

Hur fungerar det då? Jo, du häller helt enkelt över dina snusprillor i företagets nya snusdosa och kopplar sedan dosan till en app på din smartphone.

Via appen i telefonen kan du sedan ställa in hur mycket dosan ska tillåta dig att snusa: var femte minut? En gång i timmen eller en gång i veckan? Försöker du plocka upp en ny prilla för nära inpå den förra kommer dosan helt enkelt inte att tillåta detta – den är nämligen tidslåst enligt dina instruktioner.

– Snusa för mycket är varken bra eller gott och vi själva gör det alldeles för mycket. Vi ville skapa en produkt som hjälper snusare att kontrollera sitt beroende för att dels spara pengar men också för att göra det till en mer vettig grej. Vi tror det är enklare att sluta eller trappa ner om det är roligt, säger en av Pouchguards medgrundare Rasmus Andersson till Breakit.

Företaget vill nu få in 250 000 kronor via så kallad crowdfunding där den som vill får skänka valfritt belopp för att förverkliga idén. När pengarna är insamlade hoppas man kunna inleda produktionen av den nya smarta snusdosan.

Bildkälla: Pouchguard

Gilla gärna om du också tycker det här är en riktigt smart idé.