Svenska folkets stora sorg – efter beskedet att Sven Melander somnat in: ”Så mycket glädje du har spridit”

Den älskade skådespelaren, journalisten och tv-personligheten Sven Melander har avlidit efter en längre tids sjukdom.

Nu sörjs han av svenska folket.

Det var under torsdagen som beskedet kom att den folkkäre tv-profilen Sven Melander avlidit, 74 år gammal.

LÄS MER: Sven Melander är död – folkkäre skådespelaren blev 74 år

Melanders familj uppger i ett meddelande till nyhetsbyrån TT att han somnade in lugnt och stilla omgiven av sin närmaste familj.

”Vi är tacksamma för allt det stöd och omtanke som visats både honom och oss under den här tiden. Pappa hade in i det sista nära till skratt och var nyfiken på både människor och världen. Vi hoppas att det är så han kommer att minnas och vi är glada och stolta över de avtryck han gjort i många människors liv. Vi saknar honom redan och önskar att vi får sörja honom ifred”, säger Sven Melanders son Victor i ett uttalande till nyhetsbyrån TT.

Idag somnade Sven in efter en lång tids sjukdom. Han gjorde det lugnt och stilla med familjen närvarande. Vila i frid Sven 🌹

Posted by Sven Melander on Thursday, March 31, 2022

Sven Mellanders karriär

Sven Melander föddes i Malmö 1947 och kom senare att bosätta sig i Stockholm.

Sven Melander började sin karriär som journalist och jobbade länge på kvällstidningen Aftonbladet. Dessutom tjänstgjorde han under flera år på 1980-talet som chef på nöjesavdelningen hos SVT

Folkkär blev han senare via sina många humoristiska roller i filmklassiker som ”Sällskapsresan”, där han spelade karaktären Berra Olsson.

Drabbades av cancer

Sven Melander diagnostiserades med cancer 2017. Två år senare friskförklarades han.

Men strax därefter kom beskedet att sjukdomen var tillbaka.

– Men nu står jag här igen och då är jag väldigt ledsen att behöva meddela att nu har jag drabbats av cancer igen, sa Melander då i ett klipp på Facebook.

LÄS MER: Sven Melanders gripande ord om kampen mot cancern – efter stora stödet från svenska folket

Svenska folkets stora sorg

Efter beskedet om hans bortgång har kondoleanserna strömmat in från både vänner och kollegor.

I Newsners kommentarsfält har folk från hela Sverige delat med sig av hur de minns Sven Melander. Och det är med stor glädje och värme.

Sven Melander
Foto: TT

”En av Sveriges största och mest älskade, ärliga och sympatiska människa och komiker. Vila i frid”, skriver en person.

”Vila i frid. Så mycket glädje du har spridit genom åren med dina fantastiska filmer .Vilken skådespelare du var.. beklagar till dina nära och kära”, skriver en annan.

”Så mycket glädje du har spridit genom åren med dina fantastiska filmer, sketcher och allt annat roligt. Man glömmer aldrig Steve med Lloyden. Vila i frid”, skriver en tredje.

”Så många skratt, och glädje, du skänkt oss alla… jädrans, vilken person och kung du var och är!Saknad och älskad är du ! Ska du veta”, skriver en fjärde.

Vila i Frid, älskade Sven. Vi glömmer dig aldrig.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);