Svenska folkets stora vrede mot Gröna Lund – efter nya rekordhöga biljettpriserna: ”Helt absurt”

Ett besök på någon av Sveriges Nöjesparker är ett måste för många. Men de senaste dagarna har nöjesparken Gröna Lund i Stockholm fått stor kritik.

Detta då de höjt priserna och halverat besökstiden, skriver Expressen.

Innan pandemin låg priset för en entrébiljett till Gröna Lund på 465 kronor under högsäsong. Då ingick fria åkturer och biljetten gällde en hel dag.

Nu har Gröna lund höjt priset till 525 kronor för en vuxen– för en halv dag.

För en familj bestående av två vuxna och två barn landar totalsumman på 1 870 kronor.

Skarpa kritiken mot Gröna Lund

Prishöjningen har väckt stort missnöje och i sociala medier och nu svämmar kritiken in.

På nöjesparkens egna Facebooksida vänder sig personerna framför allt mot att man inte kan boka en hel dag i parken. 

”Hur tänkte ni nu”, skriver en person.

”Om jag betalar dessa hutlösa priser så ska jag f-n kunna stanna hela dagen om jag vill”, skriver en annan.

”Helt absurt dyrt så vi bojkottar Gröna Lund och tar Liseberg istället”, skriver en tredje.

Grona lund/ sedlar
Foto: Christine Olsson/ Fredrik Sandberg/TT

Gröna Lund: ”Förstår att det kan kosta”

Men enligt Gröna Lund är det nya upplägget en förbättring. Bland annat släpper man nu in max 5 000 gäster samtidigt, vilket innebär kortare kötider för gästen. 

– Innan pandemin kunde vi ha upp till 15 000 gäster samtidigt under en bra dag vid högsäsong. Det blev inte en bra upplevelse för gästerna. När vi under pandemin tvingades till att begränsa antalet gäster såg vi att gästerna blev betydligt mycket nöjdare. Det ville vi fortsätta med. För att våra gäster fortsatt ska ha en bra upplevelse i parken har vi valt att begränsa antalet samtidigt. Det gör vi genom att dela upp gästerna på två pass, säger Annika Troselius, Gröna Lunds informationschef till Expressen och tillägger:

– Vi har lagt våra öppettider så att varje pass ska vara lika långt som en barnfamilj normalt stannar. Vi gör det här för att gästupplevelsen ska bli bättre. Man ska hinna med mer.

Och på frågan vad hon vill säga till alla barnfamiljer som som tycker att drygt 2 000 kronor för en halv dag är mycket pengar, svarar Annika Troselius:

– Jag förstår att det kan kosta en del för en familj. Men vår ambition är att deras besök ska bli den bästa dagen på hela sommaren och skapa minnen för livet, säger Annika Troselius.

Vad tycker du om biljettpriserna?