Svenska Greta Thunberg hyllas av förre presidenten Barack Obama: ”Fortsätt med det”

Greta Thunberg är klimataktivisten som hyllas utav många människor världen över. Under Brilliant minds i Stockholm fick hon äran att träffa självaste Barack Obama, enligt Aftonbladet.

Och USA:s före detta president hyllade Greta stort med väl valda ord.

Under förra veckan pågick den exklusiva elitfesten Brilliant minds där världsstjärnor samlades på Grand hotel i centrala Stockholm. Brilliant minds är grundat av Spotifys Daniel Ek och Aviciis tidigare manager Arash Pournouri och på plats i år fanns bland annat Greta Thunberg, 16, som talade framför stjärnorna, enligt Aftonbladet.

Greta Thunbergs inflytande världen över

Barack Obama, den tidigare presidenten i USA, valde att delta i evenemanget och lyxade till med limousin på väg till hotellet. Det är inte många människor som får chansen att träffa honom men Greta Thunberg fick den äran på tillställningen. Tidigare har hon även haft ett möte med påve Franciskus vid Vatikanen i Rom.

16-åriga Greta verkar ha ett inflytande på även självaste Obama.

Han hyllade henne stort i sociala medier.

Under lördagen publicerade Greta Thunberg ett inlägg på Instagram och skrev ”Yes we can” till bilden.

Barack Obama känner hopp

Under söndagkvällen kom svaret – slagorden han själv använder i sina tal. Och en hyllning.

”Yes we can, Greta. Jag känner hopp på grund av dig och alla unga människor som kämpar för att rädda planeten. Fortsätt med det”, skriver Barack Obama i en tweet.

Det här är stort. Sprid gärna för att visa andra vilken driven 16-åring Sverige har, och hjälp henne att rädda klimatet.