Svenska hotell slopar korv och bacon från frukostmenyn.

Är du en av dom som gillar att stoppa i dig korv och bacon till frukost? När du framöver ska välja hotell får du isåfall göra det med omsorg – för nu försvinner korv och bacon från frukostmenyn på ett trettiotal hotell i Norden. Även utbudet av ost och flingor minskar.

Comfort Hotel-kedjan, med 35 skandinaviska hotell varav 13 ligger i Sverige, satsar grönt. Med korv och bacon borta, och ett minskat utbud av ost och flingor, är målsättningen att erbjuda hotellgästerna en sundare start på dagen med klimatvänliga råvaror och mycket frukt och grönt.

– Detta är ett nytt frukostkoncept på våra Comfort-hotell, säger ägaren Petter Stordalen till Hegnar.no. Han fortsätter:
– Comfort är ett ungdomligt och nytänkande koncept som vill anpassa sig till nya trender och förväntningar till morgondagens kunder. Där tror vi att gästerna kommer att uppskatta en sund och bra start på dagen med nya råvaror och nya lösningar.

Ett svenskt hotell som har slopat korv och bacon på buffén är Comfort Hotel Winn i Umeå. Ebba Kohl, på restaurang Plectrum som har hand om hotellets frukostservering, menar att gästerna har reagerat.
– Det är blandade reaktioner. Vissa blir upprörda och vissa har förståelse, säger hon till Västerbottens-Kuriren.

Comfort-hotellen är en del av den större koncernen Nordic Choice Hotels. Men de andra hotellkedjorna inom koncernen håller fast vid sin meny – än så länge.
– De övriga kedjorna och fristående hotellen är inte en del av den här förändringen, utan erbjuder bacon i sitt frukostkoncept, säger Petter Stordalen till Hegnar.no.

Vill du ha fler artiklar om detta i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.