Svenska matbutikens initiativ: Plexiglas vid kassan för att skydda personal och kunder

Livsmedelsbutiker håller trots coronaviruset öppet som vanligt. Nu väljer livsmedelskedjan Willys att ta till åtgärder för att minska risken för smittospridning.
I samtliga av kedjans butiker har plexiglas satts upp vid kassan för att skydda personal och kunder från att smittas.

Livsmedelsbutiker och andra affärer håller trots coronaviruset öppet. Men för de anställda som ständigt vistas i en miljö där människor kommer och går löper stor risk risken att smittas betydligt högre.

Skyddsglas i kassan

Samtliga av livsmedelskedjan Willys butiker har nu valt att agera.

Bildkälla: TV4

I kassan har skyddsglas satts upp som avgränsar kassabiträdet från kunden, allt för att minimera smittorisken för både personal och kunder.

– Det har varit lite oro bland personalen med smittspridning och så, där man träffar mycket människor, säger Sophia Fredriksson, kassachef på Willys i Järfälla, till TV4.

Många matkedjor och andra affärer har utökat sina städrutiner för att minska smittorisken.

Minimera risken för smittospridning

Vissa har även satt upp stora lappar på golven där man vill påminna allmänheten om att hålla avstånd till varandra, samt erbjuder handsprit på plats i butiken.

Bildkälla: TV4

Responsen från kunderna har varit bra. Men Sophia Fredriksson märker däremot ingen skillnad på kundernas försiktighet gällande att hålla distans till de anställda i butiken.

– Tyvärr inte, det är ganska samma, säger hon till TV4.

Tycker du att fler butiker bör ta efter med skyddsglas i kassan eller inte? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare!