Svenska operatören varnar för bluff. Här är sms:et som du ska radera direkt.

De senaste dagarna har många svenskar fått sms från ”Telia” med uppmaningen att klicka på en länk för att få en återbetalning, rapporterar Aftonbladet. Men den svenska telefonoperatören varnar nu allmänheten – då sms:en kommer från någon annan.

Aftonbladet har talat med Jonas, som egentligen heter något annat. Jonas fick häromdagen två sms som uppmanade honom att klicka på en länk och följa instruktionerna för att få 459 kronor från Telia – men han anade direkt att något inte stod rätt till.

– Jag har fått ganska många blufförsök på mejl, men det här var det första som jag fått via sms, säger Jonas till Aftonbladet.

Irene Krohn, presschef på Telia, varnar för sms:et eftersom det handlar om en ren bluff – och INTE någon återbetalning från Telia.

– Den här typen av bedrägerier går i vågor och förekommer med jämna mellanrum. Det är en ständig kapplöpning och vi försöker hela tiden blockera och försvåra för den här typen av bedragare. Man ska självklart aldrig klicka på de här länkarna och absolut inte lämna ifrån sig kontonummer, inloggningsuppgifter eller sådan information. Vi skickar aldrig ut den här typen av meddelande, säger hon till Aftonbladet.

Om en återbetalning från Telia skulle bli aktuell så regleras det istället via fakturan, uppger Irene Krohn.

Dela gärna så att fler kan ta del av varningen.