Svenska poliserna var på semester. Nu hyllas de som hjältar av hela New York.

Den första dagen på semesterresan ska vara ren njutning. Äntligen på plats, resan gick bra och man är laddad för äventyr. För de svenska poliserna Erik Näslund, Samuel Kvarzell, Marcus Åsberg och Eric Jansberger blev den första dagen på semestern i New York någonting helt annat. Nu hyllas de för hjältedådet som stoppade en potentiell katastrof.

När de svenska poliserna åkte tunnelbana på deras första dag i New York var de direkt tvugna att avbryta semestern. På väg till teaterföreställningen Les Misérables hörde de att någon ropade efter polis.

“Vi tänkte att någon kanske behövde hjälp”, säger polisen Samuel Kvarzell, 25, till New York Post.

Sagt och gjort. De följde ropen och till sin fasa såg de två män slåss. Den ena med ett kraftig övertag på den andra. Men fyra svenska poliser satte stopp för misshandeln med några erfarna grepp.

Polisen Marcus Åsberg säger till New York Post att mannen som skadade sig mest i bråket inte gjorde några försök att försvara sig själv och såg ut att vara svårt skadad.
“Han såg skadad ut och blödde från munnen. Jag försökte hålla honom lugn”, säger han till den amerikanska nyhetssajten.

Efter att ha stoppat misshandeln kunde New York-polisen komma till platsen och ta hand om resten. I New York Post beskrivs de svenska poliserna som hjältar.
”Vi är inga hjältar, bara turister”, säger Åsberg ödmjukt.

Publicerad av Newsner, gilla gärna