Svenska skolan beställde 400 pizzor till barnen när skolköket var för kallt.

Vinter och dess tillhörande kyla kan ställa till problem på många olika sätt. Det blev kökspersonalen på S:t Botvids gymnasium i Botkyrka varse om när skolköket blev så kallt att de inte kunde laga mat. Men när lösningen dök upp var det nog ingen som klagade. Skolan beställde nämligen in hämtpizza – till alla 400 elever!  

Personalen på pizzerian i Botkyrka lär minst sagt ha blivit förvånade av samtalet från S:t Botvids Gymnasium i torsdags. Beställningen innefattade inte mindre än 400 pizzor – och när de la på luren väntade fullt ös för att få pizzorna klara tills de skulle serveras på fredagen.

– De blev jätteglada för beställningen såklart – även om de var tvungna att jobba hela natten, säger skolans kökschef till Lajkat.

Bildkälla: S:t S:t Botvids Gymnasium (Facebook)

pizza

Men pizzerian hann göra klart beställningen – och i fredags serverades så 400 pizzor till jublande, och förvånade, skolelever. Men skolans kökschef meddelar att spaghetti och köttfärssås, blodpudding och pannkakor snart är tillbaka på menyn.

– Eleverna blev jätteglada, det gick ingen nöd på dem. Så kan det bli när vi har den här extrema kylan. Men det kommer aldrig hända igen, säger kökschefen till Lajkat.

Det här tycker jag var ett fint initiativ för skoleleverna. Gilla gärna om du håller med.