Svenska stjärnornas rörande hyllningar till Hasse Alfredson: ”Han var så mångbegåvad”

Under söndagen fick svenska folket ta del av sorgebeskedet att en av vår tids mest hyllade komiker och skådespelare lämnat oss. Hasse Alfredson var inte bara uppskattad för sina roller och sin humor, han var också en älskad person som gjort ett stort intryck på några av landets mest begåvande stjärnor. Nu hyllar flera svenska kändisar Hasse.
– Jag skulle beskriva Hasse som en humoristisk humanist med barnasinnet i behåll. Jag tänker att om Hasse och Tage möts i himlen nu så kommer de att få världen att se lite bättre ut, säger sångerskan Lill Lindfors.

Hasse Alfredson är mest känd som ena halvan av humorduon Hasse och Tage, som revoloutionerade och underhöll svenskarna i radio och tv under nästan 30 års tid. Men Hasse Alfredson hann beröra många människor på flera plan under sin livstid. 
– Han var en ljuvlig person, det är väldigt tråkigt att höra att han är borta. Jag skulle beskriva Hasse som en humoristisk humanist med barnasinnet i behåll. Jag tänker att om Hasse och Tage möts i himlen nu så kommer de att få världen att se lite bättre ut, säger sångerskan Lill Lindfors, som jobbat ihop med Hasse flera gånger, till Aftonbladet

En annan stor artist som sörjer Hasse Alfredsons bortgång är Tommy Körberg. 
– Han var en av våra största underhållare på alla plan. Han var så mångbegåvad och rolig och precis som alla stora komiker också med en djup svärta. Han var underfundig och fnissig som fan. Jag minns under ”Svea hund” så var det alltid han som försökte spräcka oss andra och få oss att skratta, men det var alltid han som började garva själv, säger han i en intervju med Aftonbladet

Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Andra namn som sagt stora ord om Hasse efter hans bortgång är skådespelerskan Tina Ahlin, Claes Malmberg, och Tage G Peterson.
– Han hade en gränslös vänskap. Jag tror inte han ville någon människa illa. Han förkunnade innerst inne humanism och kärlek – men när han verkligen ville kunde han säga ifrån med sina texter. Det är bra med såna förebilder. I dag skulle Hans behövas i det vardagliga arbetet eftersom världen är lite ond just nu, säger Tage G Peterson till Aftonbladet. 
 
 
Foto: JACK MIKRUT

Hasse Alfredson har gett oss många skratt och fina minnen som vi aldrig glömmer. Dela gärna gärna för att hylla honom. 

 
 
 
 
 

Läs mer om...