Svenska turisternas besvikelse – på charterresan till Gran Canaria: ”Tvärdött”

Solsugna svenskar börjar återigen leta sig ut på charterresor.

Men flera turister slås av att ingenting är som det brukar i semesterparadisen.

– Man saknar restauranger och caféer vid havet, säger 75-åriga Gunilla till Expressen.

Det senaste året har varit långt och tufft. Men i takt med att allt fler vaccinerats mot covid-19, har världen sakta men säkert börjat öppna upp igen.

Här i Sverige fortskrider vaccinationerna enligt plan – över 4,8 miljoner vaccinationer mot covid-19 har nu genomförts enligt Folkhälsomyndigheten.

Den 1 juni väntas även lättnader i restriktionerna införas här i Sverige, med bland annat högre maxtak för deltagare på utomhusarrangemang liksom längre serveringstider på restauranger.

uteservering
Foto: Johan Nilsson / TT

Stor efterfrågan på resor

Även i omvärlden finns ljusglimtar. På flera håll och kanter har restriktioner börjat plockas bort eller minska, samtidigt som gränser så sakteliga öppnats för resande.

Och även om det är långt kvar tills vardagen är normal igen, har resesugna svenskar återigen börjat blicka mot omvärlden.

Enligt Expressen har resebolagen Ving och TUI stor efterfrågan på resor till Gran Canaria, med mer än hälften av platserna på flygen bokade den kommande perioden.

Foto: Stina Stjernkvist / TT

Svenska turisternas besvikelse

Men för de soltörstande svenskar som redan har börjat söka sig ut i världen, är det inte bara guld och gröna skogar.

När Expressen intervjuar flera svenska turister på solsemester i Gran Canaria, konstaterar de att charterresorna inte alls är som de var innan pandemin.

 – Det var ju roligare då för då var det ju mer öppet, affärscentrum och så. Det är inte det man förväntar sig längs beachen. Allting är stängt och så i vårt område, säger 75-åriga Gunilla till Expressen.

strand, gran canaria
Foto: Shutterstock

”Tvärdött”

En annan semesterfirare på plats i Gran Canaria är 70-årige Kjell.

Även han slås av hur allt har förvandlats till ett näst intill ödelikt semesterparadis. Hur strandpromenaden där det annars brukar krylla av folk, numera gapar tom.

– Jag har aldrig upplevt att det är så fullt här eller så, men det här är tråkigt, att det inte är någon aktivitet. Det är tvärdött allting, säger han till Expressen.

Längtar du efter att resa på semester, eller kommer du att fortsätta vänta? Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker och tänker!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required