Svenska VD:n ställer in företagets resa. Ger 400 000 kr till flyktingar i stället.

Den starka bilden treåriga flyktingbarnet Aylan Kurdi som spreds under på torsdagen har fått hela Sverige, och världen, att reagera starkt. Rekordmånga personer skänker pengar till hjälporganisationer och under torsdagen samlade Radiohjälpen in 2,5 miljoner kronor, en rekordsumma för en dag. En av alla som chockats och berörts av bilden är Jonas Elgquist, vd på B3IT Connexions. Han fick, som många andra, ett brutalt uppvaknande efter bilden och väljer nu att försöka göra någonting för att hindra att fler råkar ut för samma tragiska öde som Aylan. När jag läser hans mail till sina anställda blir jag både rörd och stolt över hur fina människor det finns där ute. Vi behöver fler som dig, Jonas!

Så här skriver Jonas i sitt mail:

”Vi har budgeterat att lägga 400 000 kronor på en resa till Italien. Till stränder där barn flyter i land och där människor omkommer under fruktansvärda förhållanden. Människor på flykt från något ännu värre.

Vi har diskuterat i ledningsgruppen för Connexions att göra en medmänsklig omprioritering. 400 000 kronor kan tex ge tält och mat för 5 714 människor i en månad. De här pengarna gör stor skillnad för många människor och kommer att bidra till att vi på B3IT Connexions räddar liv.

Låt oss nu istället hitta på en väldigt enkel aktivitet och tillsammans göra en stor insats för de som behöver det. Förslaget är att Connexions skänker 400 000 kronor till en större hjälporganisation med fokus på vad som händer kring medelhavet och i Syrien. Den helgen vi skulle ha åkt, så anordnar vi istället en klädinsamling och avslutar med en aktivitet för hela er familj. På detta sätt kan vi alla känna att vi har gjort en insats som verkligen gör skillnad.

Jag förstår att flera av Er har sett fram emot resan väldigt mycket, så har även jag. Vi är av den åsikten att dessa människor har inte valt sitt öde – de föddes i fel land utan möjlighet att påverka sin egen situation. Slumpen avgör -det hade naturligtvis kunnat vara vi och våra barn.

Du får självklart kontakta gärna mig om du vill diskutera eller kommentera detta. Jag hoppas på er förståelse.

Varmaste hälsningar Jonas”

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.