Svenskarna står i långa köer på Arlanda – trots rapporter om ökad smitta i Europa: ”Lugna puckar”

Den senaste tiden har flera länder i Europa rapporterar en ökning av bekräftade coronafall. Trots det väljer många svenskar att resa utomlands när UD lättat på reserestriktionerna.

Och på Arlanda ringlar långa köer, rapporterar Aftonbladet.

Trots att flera europeiska länder, bland annat Spanien, börjat se en ökning av antalet smittade igen tvekar inte svenskarna på att genomföra sina bokade resor.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Trots det är det just till Spanien som de flesta svenskarna väljer att resa till just nu.

– Jag är mer orolig att bli smittad här hemma i Sverige. De följer restriktionerna väldigt bra i Spanien. Här hemma är det ingen som bär munskydd, det är nästan stigmatiserat och det är väldigt synd, säger Annika Sinclair, 56, Uppsala, till Aftonbladet.

Ulf Sinclair tillägger:

– Det känns lite märkligt att resa under en pandemi. Men vi är otroligt försiktiga och bär munskydd hela tiden. I Spanien har alla munskydd, oavsett vad Tegnell säger, så vi känner oss ganska trygga och säkra. Det är lugna puckar som gäller där och vi vill gynna de som driver business, säger Ulf Sinclair, 60, Uppsala.

”Är det pandemi?”

Spanien är ett av de hårdast drabbade länderna i Europa under coronapandemin. Över 28 000 dödsoffer har konstaterats, men på grund va brister i myndigheternas rapportering kan siffran vara 60 procent högre, rapporterar Aftonbladet.

Men på frågan hur resenärerna tänker kring att resa under en pandemi svarar Tommi Eklund, 62, från Stockholm:

– Va? Är det en pandemi? Nej men det är bara att hålla avstånd och tvätta händerna. Jag tror det kommer vara stor skillnad. Man kommer nog inte pussa varandra på kinderna, det kan jag lova, säger han till Aftonbladet.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required