Så får du tillbaka din stulna mobil. Polisens tips visar hur enkelt du skyddar dig.

Det är nog få av oss som går igenom livet utan att bli av med en mobiltelefon. Oavsett om det beror på slarv eller att någon stjäl den är det naturligtvis oerhört frustrerande. Särskilt eftersom vi nuförtiden använder mobilen till så mycket mer än till att bara ringa. Nu delar polisen med sig av ett tips, som kommer göra att chanserna att få tillbaka telefonen ökar markant. Tack!

Allt du behöver göra är att slå in *#06# och anteckna siffrorna. Polisen kommer nämligen att kunna använda dessa för att söka i sitt system.

Polisen skriver vidare:
De 15 siffrorna är mobiltelefonens ”personnummer”, även kallat IMEI-nummer. Genom att uppge det för oss vid anmälan blir telefonen sökbar i polisens anmälningssystem. Vi beslagtar ofta mobiltelefoner men utan IMEI-nummer har vi svårare att knyta dem till sina rätta ägare. Då få personer har sitt IMEI-nummer nedskrivet tvingas vi ofta lämna tillbaka den stulna mobiltelefonen till personen som troligen inte är den rätta ägaren.
En mobiltelefon är idag oftast inte bara en telefon utan kan innehålla foton, meddelanden och annat betydelsefullt.
Dela gärna inlägget och påminn dina vänner om denna enkla men viktiga åtgärd.

Så vänta inte. Se till att ta fram ditt IMEI-nummer direkt.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));