Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Svenske bebisen först i världen att växa från embryo till barn i en transplanterad livmoder.

Hon föddes utan livmoder och hade förlikat sig med tanken på att aldrig få barn. Men Malin träffade Claes – som längtade efter barn. Den 4 september förra året föddes sonen Vincent.  

Lille Vincent, i dag 1 år gammal, blev i och med födseln världsunik. Han är nämligen den första i världen som har vuxit från embryo till barn i en transplanterad livmoder, rapporterar DI Weekend.

När Malin träffade Claes och de bestämde sig för att försöka skaffa barn tittade de på flera lösningar. Men det var när de läste en artikel om försök kring livmoderstransplantationer som tidigare bara hade gjorts på djur, men forskarteamet på Sahlgrenska sjukhuset var redo att transplantera kvinnor. Malin gick på ett informationsmöte – och bestämde sig för att ansöka. Sökandet efer en donator kunde börja.

Efter många om och men blev i slutändan Claes Nilssons bästa kompis mamma som blev donator.
– Jag har aldrig sett det som en uppoffring. Jag kände att om jag kan göra detta för Claes och Malin så gör jag det gärna, och jag behöver den inte längre, säger Ewa Rosén till tidningen.

Vissa komplikationer tillstötte, men den 4 september 2014 föddes Vincent efter kejsarsnitt. Och i dag mår hela familjen hur bra som helst.
– Det vi längtat och strävat efter hade blivit verklighet, säger Malin.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna