SVT backar efter kritiken: Nu kommer prins Nicolas dop att direktsändas i tv.

Först beslutade SVT att inte sända prins Nicolas dop den 11 oktober i Drottningholms slottskyrka. Men efter starka protester har SVT ändrat sig. Nu direktsänds dopet trots allt, skriver Expressen. – Vi har lyssnat på publiken och många har uttryck önskan om att få se dopet och därför väljer vi nu att direktsända ceremonin från Drottningholms slottskyrka. Det är vi glada för, säger Clara Mannheimer, programbeställare för kultur och evenemang på SVT, till tidningen.  

SVT har sedan länge alltid sänt stora händelser runt kungafamiljen. Men för ett tag sedan beslutade SVT att bryta traditionen. Madeleines dop av sin och Chris O’Neills son prins Nicolas skulle inte sändas och det rörde upp känslorna hos många. Trots kritiken stod SVT på sig.

– Vi har gjort en bedömning och i det här fallet kom vi fram till att vi inte skulle direktsända. Dopet faller i stället in under bevakningen med Året med kungafamiljen, sa Clara Mannheimer, programbeställare för kultur och evenemang på SVT, i slutet av förra veckan.

Men nu göra public service-ledningen en tväromvändning.

– Vi kommer att bevaka dopet inom ramen med Året med kungafamiljen. Det blir en mindre omfattande sändning än vad vi har gjort tidigare. Ingen studio före eller efter. Men vi kommer att ha någon eller några som kommenterar dopet under själva ceremonin. I våra samtal med hovet har vi ett gemensamt intresse av att nå ut med det här till publiken. Till de som inte har en snabb bredbandsuppkoppling, säger Mannheimer till Expressen.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.