SVT-profilen June Carlsson har avlidit. Vila i frid, June!

Tv-profilen June Carlsson har gått bort, 70 år gammal. Den förre SVT-programledaren blev 70 år gammal avled på måndagen i sviterna efter bröstcancern. Det bekräftar maken Staffan Ekendahl för Expressen.
– Hon är alldeles för ung för att dö, säger han till tidningen.

Journalisten och SVT-programledaren insjuknade redan 1992, men efter behandling trodde läkarna att bröstcancern var borta.

Hon insjuknade tyvärr igen 2007 och avled under måndagen efter en lång kamp mot sjukdomen.

– Hon har gått igenom cellgifter och andra behandlingar som hon heroiskt har stått ut med. Hon var en himla positiv person, optimistisk och så stark, säger maken Staffan Ekedahl till Expressen.

Pressbild

june1

June började karriären som radiojournalist, men värvades över till Aktuellt som 21-åring. Hon var även programledare för SVT:s ”Studio S” under 80-talet. 1986 var June med och startade det nya flaggskeppet ”20:00”, ett programmet som sändes direkt på onsdagar och var väldigt populärt. Hon var även aktiv i jämställdhetsfrågan under 1970-talet och myntade då ett känt uttryck: ”av män, med män, för män”, som en känga till nyhetsprogrammen på tv.

Senare i livet gick June över till kommunikationsbranschen. Hon lämnar efter sig maken Staffan Ekendahl och tre barn. June Carlsson blev 70 år gammal.

Vila i frid!