SVT-profilens vrede mot Rickard Olsson – efter de tuffa orden i ”Vem vet mest?”

Programledaren Rickard Olsson har hamnat i bråk om tittarsiffror med en kollega på SVT.

I tv-programmet ”Vem vet mest” pikade han kollegan Hanna Perssons ungdoms-tv-show ”Hanna badar med en kändis” för sina tittarsiffror.

– Det är väldigt svårt, det var ju ungefär så många som är här i salongen i dag som såg programmet, sa Olsson i ”Vem vet mest”.

 

Det var i måndagens ”Vem vet mest” i SVT som Rickard Olsson passade på att ge en känga åt SVT-kollegans program. Olsson, 50, och Persson, 29, verkar helt enkelt inte vara överens om det här med matematiken, och Olsson antyder att Perssons program saknar tittare.

När Olsson ställde en fråga till en av deltagarna kom piken:

– Var intervjuade bloggaren Hanna Persson internetkändisar i en serie på SVT Play? I badkaret, på gymmet eller i köket? frågade Rickard Olsson.

Den tävlande gissade fel, och Rickard Olsson sa tröstande:

– Det är väldigt svårt, det var ju ungefär så många som är här i salongen i dag som såg programmet.

På Instagram har Hanna Persson svarat med orden:

”Så länge inte två miljoner teens gömde sig i salongen tror jag man anklaga Rickard Olsson för faktafel”, skriver hon.

I showen ”Hanna badar med en kändis” bjuder Persson in ungdomsprofiler till sitt badkar och intervjuar dem. Showen har visats i fyra omgångar.

Rickard Olsson har tidigare kritiserat SVT för förändringarna i ”Vem vet mest”. Kanalen planerar nämligen att sluta sända programmet fem dagar i veckan – och ska i stället endast visas på lördagar.

– Det är tittarna jag tycker synd om i det här, eftersom ”Vem vet mest?” är vanetittar-program. Helgunderhållning kan man lätt byta ut, har Rickard Olsson tidigare sagt till Aftonbladet.

Dela gärna vidare om du också tittar på ”Vem vet mest”!