SVT-serien ”Allt för Sverige” vinnare på nattens Emmygala – slog ut alla internationellt

Ett av tv-världens mest prestigefyllda utmärkelser har gått till SVT-serien Allt för Sverige, det avslöjades under nattens Emmy-gala i New York. 
– Vi firar i detta nu. Det känns som en jävla nyårsraket, säger en överlycklig Anders Lundin till SVT

Att en svenskproducerad realityserie kunde konkurrera ut internationella tävlande på världens största tv-gala hade inte många trott, och nu uttalar sig programledaren om framgångssagan.

04.00 imorse, svensk tid, stod det klart att SVT-programmet Allt för Sverige vunnit en Emmy i New York. Realityprogrammet korades i klassen Non-Scripted Entertainment, och programledaren Anders Lundin höll inte tillbaka på känslorna.
– Det finns inget annat jag hellre skulle ha vunnit med. Jag tycker det är ett program med underhållning som rör hjärtat. Vi berör samtiden och kan dra paralleller till de människor som flyr över haven i dag, och detta är ju vår gemensamma bakgrund, säger han till SVT.

Allt för Sverige handlar om ett gäng amerikaner med svenska rötter som besöker Sverige för första gången. Programmet blandar kulturkrockar och innehåller tävlingar, seder och myter, vilket att döma av utmärkelsen varit ett framgångsrecept som fungerat internationellt. Under nattens Emmy-gala konkurrerade serien ut brasilianska ”Adotada”, brittiska ”Gogglebox” och sydkoreanska ”I can see your voice”. 

Tv-serien hade premiär 2011 och sände just sin sjätte säsong. Planerna på ännu en säsong är inte långt borta.

Emmy-vinsten sätter verkligen Sverige på kartan, Hollywood får akta sig. Dela gärna om du tycker att Sverige är bra på att göra tv.