SVT sparkar tittarnas favorit från folkkära programmet Go’kväll – här är förklaringen

.

SVT:s långkörare ”Go’kväll” sänds på vardagseftermiddagar. 

Nu meddelar kanalen att en av programmets profiler får lämna i höst. 

Det skriver Aftonbladet

Go’kväll har visats på vardagskvällarna i public service-kanalen ända sedan 1997. Där bjuds tittarna in att inleda kvällen tillsammans med folkkära programledare som exempelvis Pekka Heino och intressanta gäster. Det bjuds på festliga och vardagliga recept, intervjuer, musikframträdanden – och så en massa bra husmorsknep och tips på film och böcker.

Numer är det dock Inger Ljung Olsson, Beppe Starbrink, Linda Olofsson och Pia Herrera som ingår i programledaruppställningen.

Ett annat populärt inslag är ”Gör om mig” där tittarna själva får komma till tv-studion i Umeå och låta stylister göra om dem med kläder och frisyrer. Och när det börjar närma sig helgen bjuds en speciell gäst in för att bjuda på en ”drömmiddag” där gästen får förklara vilka gäster han eller hon själv skulle vilja ha runt bordet och vad de i så fall skulle prata om.

Glad fredag allihopa! Ikväll står Ingalill Mosander, Jonas Danielsson, Elisabeth Tarras-Wahlberg och Vera Vinter för underhållningen!

Posted by Go'kväll on Friday, 12 February 2016

Go’kväll har länge varit en tittarfavorit i SVT, och profilerna i programmet har varit många. Som här nedan på bilden, då bokrecensenten Ingalill Mosander tipsar om böcker vid sidan av filmrecensenten C-G Karlsson. Just dessa medarbetare har länge setts i rutan och guidat tittarna i kulturens magiska värld.

Men nu är det slut med det, åtminstone för Ingalill Mosander, 76.

"Alldeles underbar, en förtjusande bok!" Ingalill Mosander gläds åt Sagor om natten i Gokväll, SVT. #kittycrowther #sagoromnatten

Posted by Lilla Piratförlaget on Friday, 5 May 2017

Efter 20 års tid i programmet berättar Ingalill att hon en dag fick ett telefonsamtal från kanalen – där de berättade att hon inte längre skulle få vara med, skriver Aftonbladet.

– Tyvärr så tycker jag att Sveriges Television gör fel. Go’kväll har en stor kvinnlig publik som är över 55. Det är de människorna i Sverige som läser och köper böcker. Att då säga att man ska föryngra programmet och plocka bort den del som de här kvinnorna tycker är viktig för dem, det är ju fullkomligt befängt, säger Ingalill Mosander till Aftonbladet.

Ingalill Mosander får lämna SVT:s Go’kväll

Hon förklarar att hon blev överraskad av SVT:s beslut.

– Jag hade ingen aning om att de skulle lägga ner det här. Det bara ringde en projektledare som jag faktiskt aldrig har träffat. Hon säger att nu ska vi lägga ner det här. Det handlade inte om att jag gjort något dåligt jobb eller så utan grejen var att man skulle föryngra, säger Ingalill Mosander.

På SVT berättar Bengt Strömbro, projektledare, för Aftonbladet att det inte är uteslutet att Ingalill kan komma tillbaka till programmet i någon form, men att SVT just nu ser över formen för att förnya sig.

– Vi har pausat den formen av bokrecensioner som vi har haft sedan tidigare med en ambition att vi under hösten ska utveckla formen. En konsekvens av det nu i höst är att Ingalill Mosander inte recenserar böcker i samma form som tidigare, säger han.

Ett grymt härligt gäng står redo att förgylla vår fredagskväll idag:Ingalill Mosander, Göran Everdahl, Linda Olofsson, Jovan Radomir och Ola Salo.

Posted by Go'kväll on Friday, 29 April 2016

Vad tycker du om detta, kommer du att sakna Ingalill Mosanders bokrecensioner i rutan? Skriv gärna en kommentar!