Då stängs dörren för 'Vår tid är nu': "Kommer verkligen sakna..."

Då stängs dörren för ’Vår tid är nu’: ”Kommer verkligen sakna…”

En stor del av svenska folket var oroliga att de inte skulle få se nåt mer av megasuccén ”Vår tid är nu”. Men i oktober är Nina Löwander, Kalle Svensson och alla andra tillbaka i en tredje säsong, och denna gång är de framme i 60-talet.

Men efter denna säsong börjar Hedda Stiernstedt, en av series stjärnor, förbereda sig på att ta farväl av serien.

– Jag kommer att sakna alla de här otroliga människorna man har haft runt omkring sig, säger Hedda till Newsner.

Med cirka två miljoner tittare varje avsnitt slår SVT:s dramaserie ’Vår tid än nu’ rekord, och kan med säkerhet kallas ett av Sveriges största.

En av huvudkaraktärerna – Nina Löwander, spelas av Hedda Stiernstedt, 32, som blivit ett med rollen sedan 2017. Men snart är det dags att kliva ur rollen och säga hejdå.

”Karaktären ska åldras…”

I säsong tre har Nina Löwander hunnit bli 46 år och nattklubbsdrottning. Samtidigt som hon kämpar mot konkurrenter så brottas hon med kärleksdramatik. Allt utspelar sig på 60-talet. Efter det är det inte mycket mer vi får se av Nina Löwander, något som innebär blandade känslor för Hedda Stiernstedt.

– Det är dubbelt. Man är ju alltid redo för nya utmaningar, och det är klart att de är väldigt speciellt att leva med en och samma karaktär så här länge. Men så är den här serien så speciell eftersom att tiden går och karaktären ska åldras, säger hon till Newsner.

Då slutar ”Vår tid är nu”

När Newsner frågar Hedda hur känslorna går kring att inte spela in några fler avsnitt säger hon:

– Jag kommer att sakna alla de här otroliga människorna man har haft en ynnest att jobba med. De fantastiska skådespelarna, kreatörerna, och alla människor ni inte ser. Det är de man aktivt saknar mest. Sen tror jag verkligen att när vi är klara med fyran och när den har sänts att jag kommer verkligen alla sakna Nina Löwander.

Vår tid är nu, säsong 3, sänds från och med oktober 2019. Sedan sänds en fyra episoder lång special år 2020.

Hedda Stiernstedt
Foto: Anders Wiklund/TT

Dela om du kommer att sakna ”Vår tid är nu”