SVT tvingade GW av scenen – lyssna nu på talet de försökte stoppa

Med sakkunnighet, ärlighet och personlighet har han gått och blivit en av våra största och allra mest folkkära tv-stjärnor. Under årets upplaga av Kristallengalan fick också kriminologen Leif GW Persson ta emot tv-galans eget hederspris som tack för sina insatser.

Något tacktal under Kristallen blev det däremot aldrig.

SVT tvingade GW av scenen eftersom de ansåg att han var för onykter – men nu, en och en halv vecka senare, har 72-åringen fått sin revansch.

Ja, det dånande jublet fick ett tvärt slut när tv-tittarna snuvades på Leif GW Perssons tacktal efter att han mottagit Kristallengalans hederspris i början av september.

I en intervju med Aftonbladet berättade GW om anledningen till att SVT satte stopp.

– Jag blev rörd och hade förberett ett tacktal, men blev avförd från scenen blixtsnabbt. Jag var inte nykter, men inte skitfull heller. De kanske trodde det skulle bli fler nordkoreanska utläggningar, säger han till Aftonbladet.

Bildkälla: Instagram

Själv hade GW dock både förberett och sett fram emot ett tacktal, så visst var tv-profilen besviken när han aldrig fick läsa upp det för svenska folket.

Under måndagskvällen fick han dock en ny chans, då Filip och Fredrik bjöd in honom till sitt program Breaking News i Kanal 5.

Och GW gjorde ingen besviken. Mamma, pappa, frugan, Camilla Kvartoft och tv-tittarna själva – alla fick de en skopa av GW:s eget beröm ­– och efter att 72-åringen satt punkt för sitt tal belönades han också med stående ovationer.

Se tacktalet här:

 

Eftersom Svt förbjöd Leif GW att hålla tal tog vi saken i egna händer

Ett inlägg delat av Breaking News Filip & Fredrik (@breakingnewsff) Sep 11, 2017 kl. 5:21 PDT

Så här lyder GW:s tal i sin helhet:

”Jag tänkte då tacka fyra olika… ja, mottagare blir det.

Först tänkte jag tacka min mamma och min pappa som i en rent biologisk mening gjorde det här möjligt.

Sen tänkte jag tacka min fru för att hon håller mig vid liv genom våra dagliga diskussioner om min usla livsföring och vikten av att jag istället borde promenera mera.

Och sedan tänkte jag tacka Camilla Kvartoft som är det väsentliga skälet till att ”Veckans brott” är ett så framgångsrikt program. Utan henne vore jag en ganska så osorterad äldre man

Och avslutningsvis tänkte jag tacka alla tittare som av för mig svårbegripliga skäl har tagit mig till sitt hjärta.”

Dela om du också tycker att Leif GW Persson var förtjänt av Kristallengalans hederspris!