SVT:s besked om framtiden för ”Vår tid är nu” – efter seriens säsongsfinal: ”Väldigt spännande”

SVT begraver ”Vår tid är nu” – och låter serien återuppstå i en specialsäsong.
Här är allt du behöver veta om kanalens framtidsplan för svenska folkets favoritserie.
– Jag är väldigt glad att författarna, producenterna och seriens underbara cast nappade på idén att göra detta, sade Anna Croneman, programchef för drama på SVT, i ett pressmeddelande, enligt SVT.

Vi har fått följa skådespelarna Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson, Adam Lundgren, Mattias Nordkvist och Suzanne Reuter i tre säsonger av ”Vår tid är nu”.

SVT:s dramasatsning blev en stor succé och varje avsnitt sågs av över en miljon människor – vecka ut och vecka in.

På måndagen gick serien i mål, och sedan tidigare står det klart att det blir det sista avsnittet i ”Vår tid är nu”-serien. Efter tre säsonger är serien färdig.

Foto: SVT

Samtidigt meddelar SVT att kanalen planerat för en specialsäsong av ”Vår tid är nu” – och låter alltså TV-serien återuppstå.

Public service-kanalen kommer visa en alldeles ny, minisäsong av serien. Den ska utspela sig i historien mellan första och andra säsongen. Den kommer att ta sin början år 1951 och kretsa kring vad som egentligen hände mellan kärleksparet Nina och Calle.

Det kommer att bli fyra avsnitt – till skillnad från åtta avsnitt som visades under årets säsong – och som planeras att sändas julen 2020.

Familjen Löwander med personal driver sommarrestaurang i skärgården, Nina är utskriven  från sjukhuset men ännu inte återställd. Kocken Calle planerar semester med hustrun Sonja och deras son, men han har tankarna på andra håll. Där ute i skärgården väcks gamla minnen till liv.

Vår tid är nu får en bonussäsong. Foto: SVT

SVT:s specialsäsong – av Vår tid är nu

– Jag är väldigt glad att författarna, producenterna och seriens underbara cast nappade på idén att göra detta, sade Anna Croneman, programchef för drama på SVT, i ett pressmeddelande, enligt SVT.

Inspelningarna ska ha påbörjats i somras och det blir Måns Herngren som står för regin i specialavsnitten. Han avslöjar att han är ett stort fan av serien.

– Det känns hedrande och väldigt spännande att nu få vara med och berätta vidare om familjen Löwander och den starka kärlekshistorien mellan Nina och Calle, säger Måns Herngren i pressmeddelandet.

SVT:s dokumentär om Vår tid är nu: Tystnad, tagning, kamera

Samtidigt står det klart att SVT på tisdagen visar en dokumentär bakom kulisserna på ”Vår tid är nu”-inspelningarna. Dokumentären visas i två avsnitt på SVT1 – 17 respektive 26 december klockan 20.

Ser du fram emot fler avsnitt med ”Vår tid är nu”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

TV: Allt om Vår tid är nu