SVT:s hyllning till Hasse och Tage – efter alla år

Filmen om Hasse Alfredson och Tage Danielsson har visats på svenska biografer hela hösten.

Nu kommer den till SVT – i en utökad version.

”Under julhelgerna visar SVT den tredelade längre versionen av dokumentären som är aktuell på svenska biografer”, skriver SVT.

Public service-bolaget har fullt sina kanaler till bredden inför julen.

Ett av de stora guldkornen: Dokumentärfilmen om Hasse och Tage – som dessutom kommer att visas i en längre version än den som visas på biograferna.

Då visas filmen om Hasse Alfredson och Tage Danielsson i TV i jul

”Komikerduon Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Olof Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar”, skriver SVT i en beskrivning till dokumentären i ett pressmeddelande.

Hasse Alfredson och Tage Danielsson.
Hasse Alfredson och Tage Danielsson. Foto: Kjell Gustafsson/SVT

Filmen om Hasse och Tage visas i längre version i SVT

Den tredelade dokumentärfilmen börjar visas på juldagen, onsdag 25 december klockan 20.00 i SVT1. Sedan visas del två söndag 29 december klockan 20.00 i SVT1 och tredje och sista delen på nyårsdagen 1 januari klockan 20.00 i SVT1. Hela serien finns på SVT Play från 22 december.

Det första avsnittet kommer nutidens komiker att bjudas in till Hasse och Tages klassiska skrivarstuga. Komikerna vill bland annat veta hur mycket Hasse och Tage tjänade och berättar om sin relation till det legendariska humorparet.

Foto: Wikimedia commons

”Även den ironiska generationens storheter dyker upp med en mer vördnadsfull ton. Henrik Dorsin har ett limerick-battle med Andres Lokko. Och alla hjälps åt att städa, putsa och fixa den lilla skrivarstugan”, skriver SVT.

Ska du titta på Hasse och Tage-filmen i SVT i juldagarna? Vad är dina minnen av denna legendariska humorduo? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

TV: Folkkära profilerna som lämnat oss 2019